Bitcoin bedrijf Bitspark stopt na vertrek COO, Coronavirus en Hongkong-protesten

870 totale weergaven

Bitspark stopt per 4 maart 2020 met haar activiteiten. Het bitcoin bedrijf uit Hongkong had binnen Zuidoost Azië een naam opgebouwd met remittance diensten via bitcoin en andere cryptovaluta.

Bitcoin bedrijf Bitspark sluit deuren

Ze waren één van de eersten in de regio waar gebruikers met hun lokale munt crypto konden kopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een verklaring van CEO George Harrap wijst een combinatie van factoren aan als reden voor de sluiting.

Vorige maand is medeoprichter Maxie Ryan uit onvrede over de ontwikkeling van het bedrijf opgestapt bij de onderneming, zo laat ze op haar Twitter account weten. Door haar vertrek was een reorganisatie nodig, maar dat plan is de afgelopen maand niet uit de verf gekomen.

Bovendien hebben de aanhoudende studentenprotesten in hun thuisstad Hongkong én de uitbraak van het Coronavirus in de regio ‘niet echt geholpen’.

Dit terwijl hun Cash Point dienst – naar eigen zeggen – een continue groei doormaakte van maar liefst 400% maand-op-maand. Het bedrijf gold als één van de weinige ICO’s uit hypejaar 2017 die daadwerkelijk een business hebben weten te realiseren.

Maar blijkbaar ontbrak de motivatie én het organisatorisch vernuft om deze groeiende business verder vorm te geven. Het bedrijf opereert vanuit Hongkong en heeft een team met ontwikkelaars in de Oekraïne.

Opnemen cryptovaluta

Klanten krijgen tot woensdag 4 maart 2020 de tijd om hun cryptovaluta van hun account op te nemen. Daarna is ieders account voor een periode van 90 dagen gesloten. Via een aanvraag naar de klantenservice is er wel toegang mogelijk.

Ondanks het uiteenspatten van haar ondernemersdroom, blijft Ryan positief over de cryptowereld nog springlevend, ook al is haar droom in duigen gevallen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...