Bitcoin (BTC) analyse: houdt $10.000 stand of volgt een correctie?

389 totale weergaven

Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin (BTC) een prijs van $10.089 op Bitstamp. Gaan wij een verdere correctie naar beneden zien of houdt de cryptomunt boven de $10.000 stand?

Bitcoin (BTC) dagoverzicht

Op het dagoverzicht is te zien dat Bitcoin al een aantal rode dagen achter zich heeft, sinds wij op de MacD een bearish cross hadden gemaakt op de dagelijkse Bitcoin grafiek.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin wist gisteren zijn steun te vinden op het prijsniveau van $9.450, waar zich ook de EMA-100 bevindt.

De grote vraag is natuurlijk, gaan wij verder omlaag of gaan wij hier een bounce zien. Hiervoor wil ik je meenemen naar het 4 uur overzicht.

Bitcoin (BTC) analyse: houdt $10.000 stand of volgt een correctie?

Bitcoin (BTC) 4-uur overzicht

Op het 4 uur overzicht is goed te zien dat bitcoin een aantal zware dagen achter de rug heeft. Na de bounce gisteren op de EMA-100 (D) is bitcoin opnieuw weerkaatst bij het prijsniveau van $10.450, waar zich de EMA-21 (4H) een sterke horizontale resistance lijn, en de 0,382 fib. retracement bevindt.

Is dit dus het begin van de wave 5 naar beneden? Hiervoor wil ik meer inzoomen naar het 1 uur tijdframe.

Bitcoin (BTC) analyse: houdt $10.000 stand of volgt een correctie?

Bitcoin (BTC) 1-uur overzicht

In het 1 uur overzicht heb ik het verdere bearish scenario uitgewerkt. Dit kan ons maar liefst naar een horizontaal support brengen van de $9.150 of misschien zelfs verder naar beneden richting de $8.800 area. Daar zullen wij dan ook een flinke bounce moeten zien, om de B wave omhoog te maken.

Ook is te zien op het 1 uur tijdframe dat wij op de MacD een bearish cross maken. Dit zou ook een reden kunnen zijn om de wave 5 (die te zien is in het 4 uur overzicht) af te maken.

*De hierboven beschreven scenario komt te vervallen wanneer Bitcoin de $10.450 weet te breken, en kunnen wij als volgende area de $10.800 zien.

Support levels

Resistance levels

Conclusie

Op dit moment denk ik dat Bitcoin nog een klein stukje verder gaat dalen, maar dat wij wellicht eind dit weekend een stevige bounce gaan zien. Dat geeft de indicatoren eens de ruimte even te laten 'bijkomen' en om de B wave omhoog te maken.

Als wij vandaag wel opnieuw de $10.450 breken, dan zie ik de volgende target van $10.800 voor ogen.

Bitcoin (BTC) analyse: houdt $10.000 stand of volgt een correctie?

YouTube Update

In de onderstaande Youtube video neem ik Bitcoin en Ethereum (ETH) goed onder de loep. Ook kijken wij naar de Bitcoin dominantie en dus pakken wij ook een aantal altcoins mee.

Het Crypto Huis

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal.

Heb je wellicht interesse in het volgen van een Blockchain / T.A. gerelateerde online cursus om uiteindelijk zelf de grafieken te kunnen lezen en te respecteren en de achterliggende technologie te begrijpen?

Of heb jij wellicht interesse om Premium Member te worden van Het Crypto Huis?

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...