Bitcoin breekt $11.800, belegger Mark Mobius zet BTC op ‘bucket list’

1008 totale weergaven

Bitcoin (BTC) is op deze maandagochtend door de $11.800 grens gebroken. De meeste altcoins leveren in ten opzichte van de grootste cryptomunt. Daarnaast ziet beleggerslegende Mark Mobius steeds meer toekomst in bitcoin.

Rond elven is de koers van BTC ruim $400 gestegen. Maakt de koers zich op om de weerstand bij $12.000 en $12.500 te beslechten?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin breekt $11.800, belegger Mark Mobius zet BTC op 'bucket list'

BTC koers afgelopen 24 uur (bron: Coincap.io)

De beweging naar boven komt sneller dan verwacht, omdat een aantal seinen voor bitcoin juist op rood stonden. Is er sprake van een bear trap?

Bitcoin en Mobius

Beroemd fondsmanager Mark Mobius (83) is te scharen in het rijtje Warren Buffett, Charlie Munger en George Soros. Veteranen die in eerste instantie bitcoin scharen in het hokje “casinogeld” en “frauduleus”. Mobius herziet steeds meer zijn mening.

Medio mei gaf hij toe dat de onderliggende technologie van bitcoin geschikt is voor wereldwijde, privacygevoelige betalingen.

So I believe it’s going to be alive and well.

MARC MOBIUS

In een nieuw interview geeft Mobius toe dat hij ‘wellicht ook bitcoin moet kopen, naarmate het populairder wordt’. Mobius heeft ruim 30 jaar bij Templeton Investments gewerkt, maar bestiert sinds maart 2018 een eigen fonds.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Elke munt is gebaseerd op vertrouwen. Zolang je vertrouwen hebt in de dollar, de euro, de renminbi, dan gebruik je het. Zodra er steeds meer mensen geloven in bitcoin, en het blijft aan belang groeien. Dan moet ik zeker overwegen bitcoin te kopen'[/penci_blockquote]

Altcoins

De altcoins staan in dollarwaarde nog op groen, maar ten opzichte van bitcoin staat het merendeel in het rood. Zo levert ether (ETH) ten opzichte van BTC ca. 2,5% in.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...