Bitcoin (BTC) schommelt onder $9.500, Hedera Hashgraph lanceert mainnet

820 totale weergaven

Bitcoin (BTC) handelt momenteel met een prijs van $9.491 bij Bitstamp nog onder de $9.500. De komende dagen is belangrijk voor BTC om boven de $9.400 wil het niet richting $8.000 schieten.
Ook in het nieuws: Hedera Hashgraph, die een andere type DLT ontwikkelt dan blockchain, lanceert in september haar mainnet.

Bitcoin (BTC) koers update

Deze week is er voor tientallen miljarden dollars uit de markt gehaald. Op dit moment is de marketcap volgens Coinmarketcap is $246 miljard. Woensdagavond ging er in korte tijd $13 miljard uit de cryptomarkt (de scherpe daling in de grafiek, red).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tot nu lijkt bij $244 miljard de bodem van de markt te liggen en is er sprake van een lichte stijging.

Misschien een ontnuchterend cijfer: we begonnen dit jaar met een market cap van $125 miljard, dus er is nog steeds sprake van een verdubbeling van de markt sinds januari.

Bitcoin (BTC) schommelt onder $9.500, Hedera Hashgraph lanceert mainnet

bron: Coinmarketcap

Cryptotwitter

Volgens diverse analisten is een uitbraak boven de $10.000 een bullish teken. Breekt de $9.400, dan ligt $8.700 en $8.000 in het verschiet, aldus Josh Rager.

Volgens Luke Martin is het belangrijk dat de zone bij $9.900 weer herwonnen wordt.

Analist Big Chonis wijst ook op de belangrijke wekelijkse support bij $9.400.

Om 12 uur volgt op deze website een verse BTC technische analyse van Elroy Ryon van Het Crypto Huis.

Altcoins

Hoe doen de altcoins het? Opvallende stijgers zijn Ripple (XRP) en Bitcoin SV (BSV), die zowel in dollars als satoshi’s in waarde toenemen. Maar Ethereum, Litecoin en Binance Coin leveren op beide parameters weer in. Een cryptomunt als Zcash (ZEC) bereikt zelfs een all-time low.

Hedera Hashgraph lanceert mainnet

Hedera Hashgraph heeft aangekondigd dat de bètaversie van haar mainnet 16 september wordt gelanceerd.

De private blockchain roept ontwikkelaars op om op het platform decentrale applicaties te gaan ontwikkelen, aldus CEO en medeoprichter Mance Harmon in een persbericht. Het bedrijf heeft ruim $100 miljoen opgehaald via diverse investeringsrondes.

Net zoals bijvoorbeeld IOTA of Radix DLT maakt Hedera gebruik van een andere soort decentrale ledger technologie (DLT). Zo komt er geen mining aan te pas zoals bij het proof-of-work consensus model van Bitcoin, Ethereum en Monero. Het is een proof-of-stake netwerk dat gebruik maakt van directed acyclic graph (DAG) architectuur om duizenden transacties tegen lagere kosten te versturen en te verwerken.

De bètaversie van het mainnet met de naam Open Access zou tienduizend transacties per seconde kúnnen versturen. Bij bitcoin en ethereum ligt dat grofweg tussen de vijf en twintig transacties per seconde.

Podcast Bitcoin Journaal aflevering #6

Luister naar de zesde aflevering van het Bitcoin Journaal, waarbij we ingaan op de Bitcoin Club 79%, Binance lending met Tether, winst door bitcoin te ‘hodlen’ en de rechtszaak van Craig Wright vs. David Kleiman.

 

[the_ad id=”19978″]

 

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...