Populaire influencer maakt kennis met Bitcoin en koopt gelijk voor $200.000 in

888 totale weergaven

Dave Portnoy, de oprichter van Barstool Sports en voroal erg populair als daytrader, is geen nocoiner meer. Met wat hulp van de broers Cameron en Tyler Winklevoss heeft hij Bitcoin gekocht. En deze Portnoy is geen kleine jongen. Op Twitter heeft hij namelijk 1,7 miljoen volgers.

Bitcoin voor Dave

Het zat er al een paar dagen aan te komen dat Portnoy de eerste stappen ging zetten in de Bitcoin markt. Begin deze maand kreeg hij een uitnodiging van de Winklevossjes die hem meer wilden vertellen over Bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Aanleiding was de uitspraak van de influencer dat hij wel even alle Bitcoin die er zijn zou willen opkopen.

Gisteren was het zo ver. De twee broers, tevens de oprichters van de beurs Gemini, kwamen langs bij Portnoy om hem meer uit te leggen over de basisprincipes van Bitcoin en het concept van digitale schaarste.

Ze hielpen hem om voor zo’n $200.000 aan Bitcoin te kopen. Ook kocht hij voor $50.000 Chainlink (LINK) en spraken ze over het maken van een eigen token. De laatste twee dingen zijn voor de échte Bitcoiners ruis op de lijn. Maar duidelijk is wel dat Portnoy zich in het ingraven is in de rabbithole van Bitcoin.

Na de ontmoeting is hij blijven tweeten over de cryptomunt. Zo herhaalt hij de uitleg van Cameron en Tyler dat er in de ruimte veel goud zou zijn die Elon Musk zou kunnen delven. En dat goud daarmee minder schaars is, dan wat nu wordt aangenomen.

Dit is iets waarin Bitcoin zich met de maximale supply van 21 miljoen munten in onderscheidt.

Bekende influencer

Portnoy richtte in 2003 Barstool Sports op. Barstool is naar eigen zeggen een sports & pop culture blog. Sinds het begin van de corona uitbraak kreeg Portnoy veel bekendheid doordat hij zich openlijk als daytrader op sociale media liet zien. Hij streamde zijn dagelijkse activiteiten onder de naam Davey Day Trader.

In die tijd trok hij een enorm publiek aan en verwierf hij veel volgers. Met een vleugje show en entertainment kreeg hij een hele schare Robinhood traders achter zich. Op een gegeven liet Portnoy zien dat hij $20.000 aan Bitcoin had gekocht.

Dit proces was volgens vergeleken met het kopen van aandelen veel te complex. En daarom kwamen de twee oprichters van handelsplatform Gemini bij Portney langs om hem wegwijs te maken. En dat resulteerde in de aankoop van nog eens $200.000. De video hierover is inmiddels al bijna een half miljoen keer bekeken.

Wil je napraten over het nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCGemini