Bitcoin dipt naar $11.180, altcoins stijgen juist in BTC waarde

1009 totale weergaven

Bitcoin (BTC) heeft afgelopen 24 uur ruim 4% ingeleverd. Op moment van schrijven is de koers $11.180. De meeste altcoins staan weliswaar in dollarwaarde in de min, ten opzichte van bitcoin staan de meesten in de plus. Een voorzichtig begin van een altseason? Voorlopig blijft bitcoin zéér dominant.

Bitcoin (BTC) koers

Bitcoin weet de $12.000 grens niet te kraken en is het afgelopen etmaal teruggezakt van $11.800 naar het huidige niveau van $11.100. Om één uur ’s nachts vannacht volgde een dip van circa $600.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin dipt naar $11.180, altcoins stijgen juist in BTC waarde

BTC koers afgelopen 24 uur, bron: Coincap.io

Analist en trader Luke Martin vindt, tussen de festiviteiten van Independence Day in de VS door, dat de dagelijkse grafiek er niet goed uit ziet.

Ook Wild West Traders ziet dat bitcoin naar ‘lagere’ hoogten gaat.

Big Chonis ziet bitcoin ook onder een belangrijke trendlijn schieten.

Altcoins

De meeste altcoins dalen weliswaar in dollarwaarde, met enkele uitzonderingen zoals Binance Chain en Bitcoin SV. De meesten stijgen juist t.o.v. in bitcoin-waarde (in eenheden satoshi, red).

Big Chonis ziet een patroon in de koers wat gelijkenissen vertoont met een eerder begin van een altseason.

Maar ondanks deze voorzichtige opleving van de altcoins, kunnen we nog niet spreken van een altseason. De BTC dominantie in de markt zit met 62% nog ruim boven de 50%.

In de onderstaande grafiek (een grafiek van % aandeel van altcoins in de totale markt, red) zien we een voorzichtige opleving. De altcoins hebben in 2018 drastisch veel ingeleverd en die trend zet zich dominant door in 2019.

Bitcoin dipt naar $11.180, altcoins stijgen juist in BTC waarde

Bron : Cointrader.pro

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...