Bitcoin koers analyse: weet BTC de $11.400 te breken of volgt een correctie?

380 totale weergaven

Bitcoin Lunchupdate door Elroy Ryon van Het Crypto Huis - Bitcoin (BTC) is vrijdagmiddag door de $11.200 gebroken. Vanochtend dipte de grootste cryptomunt en stegen de altcoins ten opzichte van BTC. Nu lijken de kaarten weer geschud: gaat Bitcoin de weerstand bij $11.400 breken? Lees hier de analyse van Elroy!

Bitcoin (BTC) dagelijkse grafiek

Op het dagoverzicht is te zien dat de dagelijkse candlestick bearish is afgesloten. Ook is te zien dat Bitcoin erin faalt om een lokale ‘higher high’ te maken. Moeten wij ons zorgen maken?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook kunnen wij in de chart hieronder zien dat de EMA-21(D) van Bitcoin ligt rond het prijsniveau van $10.625.

Voor de bulls is het cruciaal om vandaag boven dit niveau te sluiten. Wanneer wij op het dagelijkse tijdframe sluiten onder de EMA-21, kunnen wij verdere bewegingen naar beneden verwachten.

Bitcoin koers analyse: weet BTC de $11.400 te breken of volgt een correctie?

4-uur overzicht

Op het 4 uur overzicht nemen we een bearish cross op de MacD waar wat geen positief signaal is. Ook op het 4 uur tijdframe heeft Bitcoin zich inmiddels onder de EMA-21 en de EMA-55 op het 4 uur tijdframe gesloten.

De laatste keer dat dit gebeurde, was op 30 juni en toen viel Bitcoin terug naar zijn EMA-200 (4H), een prijsniveau van $9.700. Vandaag bevindt de EMA-200 (4H) zich op het prijsniveau van $9.991.

Bitcoin koers analyse: weet BTC de $11.400 te breken of volgt een correctie?

30-min overzicht

Op het 30 minuten tijdframe kunnen wij zien dat er zojuist een bearish pennant is gevormd.

Wordt deze bearish pennant uitgespeeld, dan kan bitcoin vandaag/morgen richting $10.366 dalen. Waar overigens ook de EMA-21 (D) zich bevindt.

Mocht Bitcoin er toch voor kiezen om opwaarts uit te breken, is het van belang dat Bitcoin de $11.400 veroverd en zich dus ook weer boven de pennant bevindt.

Bitcoin koers analyse: weet BTC de $11.400 te breken of volgt een correctie?

Support levels

Resistance levels

Conclusie

Op dit moment kunnen wij nog enige bearish indicaties zien. Denk hierbij aan de MacD bearish cross op het 4 uur tijdframe. Ook zitten wij inmiddels weer onder de belangrijke EMA-21 op het 4 uur tijdframe, wat Bitcoin ook verder naar beneden kan drukken.

Ik kijk naar de volgende belangrijke levels
- $10.624 (Een daily close onder dit level is een bearish signaal)
- $10.366 (support zone en de target van de bearish pennant)

Bullish case:
Een reclaim van de EMA-21, wat ligt rond het prijsniveau van $11.400 is een positief signaal en kunnen wij weer kijken naar verdere bewegingen omhoog.

YouTube

Benieuwd naar de lunch-time video update?

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd