Bitcoin (BTC) analyse: Koers herstel naar $6.000 of nieuwe daling?

“Man man man”, aldus Rob Geus. Zijn we in de hel beland of fungeren wij slechts als de “brandhaard” van de wereld? Met Europa als “episch centrum” werkte bitcoin (BTC) aan de meest epische dump in haar historie. Wat een volume, wat een paniek! CryptoCurrencyNederland neemt je mee in deze analyse.

Disclaimer: dit is géén financieel advies!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Paniek!

Met een sentiment-score van 8 (laagste ooit) kunnen we natuurlijk Warren Buffet quoten.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Warren Buffet”]”Be fearful when others are gready, be gready when others are fearful.” [/penci_blockquote]

De afgelopen dump heeft niets met technische analyse te maken, hoewel we in onderstaande charts wat hoop kunnen vestigen op de 200SMA, de 1.618 fib-retrace en de symmetrical triangle.

Deze dump is te vergelijken met de naïeve hamsterende Nederlander: volkomen logisch, maar oh zo paniekerig.

Al met al is het wachten op reversal signs, tot die tijd blijven wij in crypto-quarantaine!

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Als we naar de weekgrafiek kijken, zien we een grote triangle met higher lows en lower highs. Na de dump van ruim 60% wisten de bulls toch nog een close te forceren boven de trendlijn die al loopt vanaf 2017.

Als we kijken naar de 200 SMA die in het verleden heeft bewezen een extreem sterk support te zijn, zien we dat deze rond $5.500 ligt. We wisten de weekly candle hier niet boven te sluiten. Kortom, voor de bulls is het belangrijk hier een weekly candle close boven te krijgen.

Bitcoin (BTC) analyse: Koers herstel naar $6.000 of nieuwe daling?

Bitcoin (BTC) koers weekgrafiek

Bitcoin (BTC) daggrafiek

We zoomen in naar de daggrafiek. Hier zien we dat door de bitcoin daling geen higher low heeft gecreëerd toen we door het support van de laatste low rond $6.400/$6.500 zakten.

De daily is zwaar bearish en handelt momenteel onder alle moving averages (MA’s). We hebben wat bullpower gezien met de bounce van $3.850/$3.900 waar tevens de fib 1.618 zit.

Op dit moment bevindt bitcoin zich in een consolidatie boven de downtrendlijn in een range tussen $4.400 tot $6.000.

De RSI indicator is op dit moment oversold, dus wellicht krijgt bitcoin wat ruimte om de $6.000 resistance nog eens te testen. Dat is voor de bulls een belangrijk level is om te reclaimen.

Lukt dit niet, is de kans zeer aannemelijk dat we op korte termijn de $3.000 gaan opzoeken of zelfs lager.

Bitcoin (BTC) analyse: Koers herstel naar $6.000 of nieuwe daling?

Bitcoin (BTC) koers daggrafiek

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

We zoomen in naar de 4-uurs grafiek. Ook hier zien we een bearish downtrend voor bitcoin. De $5.975 resistance is twee keer getest en aan de wicks te zien is de verkoopdruk hoog. Wel zien we nu een bullsh divergence, dat misschien kan zorgen voor een tijdelijke reversal.

Voor nu is het afwachten of de resistance kunnen breken of wellicht een bodem formatie kunnen vormen.

De focus ligt vooralsnog op continuation van de downtrend en bitcoin moet oppassen niet wederom een bear pennant te gaan vormen voor een nieuwe leg down.

Bitcoin (BTC) analyse: Koers herstel naar $6.000 of nieuwe daling?

Bitcoin (BTC) koers 4-uursgrafiek

“Bearish markt”

Voor nu is het dus afwachten en er valt weinig te zeggen wat bullish is. Het is wachten op reversal signs, tekenen dat de markt omkeert.

Ik kan me niet voorstellen dat dit iets tijdelijks is, dit gaat wel even duren en de markt gaat zich niet met een paar groene candles snel herstellen.

Crypto Currency Nederland

De meest ervaren crypto-community van NL! TA/FA specialisten, zeer hoog niveau & altijd behulpzaam. Wil je meepraten over TA‘s, charts & traden. Join dan CryptoCurrencyNederland op Telegram.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...