Volgens deze analist stijgt de bitcoin (BTC) koers richting $9.000

815 totale weergaven

De koers van Bitcoin (BTC) is sinds het begin van de week weer een stukje verder teruggezakt onder de $9.000. En op moment van schrijven ligt de koers rond de $8.600.

Het lijkt er op dat dit momenteel een sterke support is, die kan gaan houden en voor een bounce naar boven gaan zorgen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Echter, er gebeurt vrij weinig op de cryptomarkt en het lijkt allemaal wat stil te liggen. Toch kan de markt ineens een flinke beweging gaan maken zo aan het einde van de week. En het lijkt er op dat deze maar zomaar weer over de $9.000 kan schieten.

Bitcoin (BTC) analyse

De prijs van Bitcoin is langzaamaan weer aan het terugkrabbelen sinds de grote stijging richting de $11.000. Het lijkt er op dat deze hiermee weer rustig richting de downtrend koers zakt en de weg naar beneden niet onmogelijk is.

Toch zien we op de charts wel positieve patronen en kan een stijging ineens onverwacht snel gaan. Met daarbij flink wat volume en potentieel een nieuwe grote move met een nieuwe high.

Gekeken naar de hogere timeframes zoals de daggrafiek hieronder, zien we meerdere positieve signalen. Waaronder een Stochastic, welke meer ruimte omhoog heeft dan omlaag.

Dat betekent natuurlijk niet dat de weg naar beneden onmogelijk is, maar kan een indicatie zijn dat de prijs sneller klaar is met het naar beneden gaan en omhoog wil.

Daarnaast zien we een bull flag patroon. Deze is niet heel erg mooi en volgens het boekje, maar het lijkt er op. En dat betekent vaak dat er een grote kans is op een nieuwe stijging, wellicht richting de $12.000.

Bitcoin daily chart 14 November 2019

Volgens deze analist stijgt de bitcoin (BTC) koers richting $9.000

Maar voor op de korte termijn is dat heel erg optimistisch en zie ik dat niet zo snel gebeuren. Een stuk verder ingezoomd op de hourly chart van Bitcoin zien we een grillige markt. Met nog steeds consolidatie en vrij weinig volume.

Dit is aan de gele lijn, de Stochastic, wederom goed te zien. Met elke kleine beweging schiet deze richting de oversold of overbought regionen.

Wat een indicatie is dat weinig gelijkgestemden bezig zijn met het kopen/verkopen. Er is daardoor nog geen duidelijk weg te zien waar de prijs heen zal gaan.

Bitcoin hourly chart 14 November 2019

Volgens deze analist stijgt de bitcoin (BTC) koers richting $9.000

‘Support $8.600 sterk genoeg’

Voorlopig lijkt het er op dat $8.600 sterk genoeg is om te houden en dat de prijs weer richting de $9.000 wil gaan. Daar is wel redelijk wat volume voor nodig en wanneer dit niet gebeurt zal een test van $8.600 niet onvermijdelijk zijn.

En kan daarmee ook de support gaan breken richting de $8.000. De markt is dus afwachtend en lijkt vooral te kunnen gaan springen op een onverwacht grote beweging. En ook al lijkt de huidige support sterk te zijn met meerdere testen, een stijging is niet zeker.