Analyse: ‘Bitcoin koers heeft met $9.700 een absolute bodem’

792 totale weergaven

Door Crypto LeagueDe Bitcoin (BTC) koers staat momenteel rond de $10.200 bij Bitstamp. Wat vinden de analisten van Crypto League van de koers? ‘Bitcoin zal eind deze week uit de falling wedge breken om te stijgen richting de $11.700′.

Bitcoin (BTC) update

In onze technische analyses maken we gebruik van Four Wave Theory (4WT). Een analysemodel dat is gebaseerd op de historische koersbewegingen van Bitcoin (BTC) over de afgelopen tien jaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Uit de historische koersbewegingen hebben we een aantal dominante koerspatronen gehaald: koerscycli die terugkerend zijn.

We, een aantal ervaren cryptotraders en een natuurkundige uit Duitsland, geloven dat op basis van dit model vrij nauwkeurig de bitcoin prijs is te voorspellen.

De 4WT liet ons zien dat Bitcoin begin deze maand niet onder de $9.000 zou dalen. Dit terwijl veel analisten wezen naar de “gaps” in de futuresgrafiek en daardoor wél een daling verwachtten.

Nadat bitcoin eind augustus boven het niveau $9.300 uit wist te komen, was aan de hand van het model te bepalen dat verder herstel op komst was.

Ook de huidige correctie is door het model voorspeld, terwijl traders in het openbaar een koopadvies gaven om bij $10.800 in te stappen.

Bullmarkt golven

Zoomen we uit, dan laat het 4WT-model zien hoe elke bullmarkt uit twee golven bestaat, twee vóór de halvering van de block rewards (naar verwachting mei/juni 2020, red.) en twee golven erna.

Elke golf eindigt boven de vorige golf en de vierde golf was in 2017 de tsunami die de prijs van Bitcoin door de $20.000 bracht.

Op dit moment zitten we in de eerste golf van een bullmarkt. We denken dat de koerstrend van bitcoin een tweede golf van stijging gaat inzetten.

We merken ook vandaag dat het bearish sentiment nog sterk aanwezig is. Tegelijkertijd hebben de bulls nog steeds de controle in handen.

De bears hebben hun kracht verloren tijdens het afronden van de bearmarkt die meer dan 70 weken duurde sinds het hoogtepunt van eind 2017.

De koers van Bitcoin zit momenteel in een falling wedge (zie de onderstaande grafiek, red.) sinds het bereiken van $13.900 eind juni.

Nu de Bitcoin koers heel dichtbij de hoek van de falling wedge is, staat er een uitbraak op de loer.

Analyse: 'Bitcoin koers heeft met $9.700 een absolute bodem'

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de daily chart zien we afnemend volume en hebben we een bullish divergentie op de RSI, die vaak een voorbode is voor een trendomkering van bearish naar bullish.

Onze verwachting op de korte termijn: een uitbraak naar boven richting $11.700 tot $12.000.

Daarna volgt een daling richting het supportlevel tussen $10.400 en $10.600.

De vraag is nu alleen of we deze maand september de bodem bij $9.700 gaan testen. Na het bereiken van $10.900 is de koers een correctie gestart die uitkwam bij ongeveer $10.100.

Op dit moment is Bitcoin lager dan de dagelijkse en vier uurlijkse exp. ribbons wat op korte termijn bearish is. Op deze manier is een gedeeltelijke daling zeer aannemelijk en dat kan ons richting $9,700 brengen.

$9,700 is op dit moment een sterke support lijn en in de gehele Bitcoin geschiedenis is deze support nooit gebroken na een bearmarkt.

Het feit dat Bitcoin niet snel daalt, maakt $9,700 nog waarschijnlijker, omdat een sterke en snelle daling onder de $10.000 bearish is en mensen in paniek raken.

De langzame daling geeft meer vertrouwen in een verdere bullish verloop na het bereiken van deze bodem.

Conclusie

Onze analyse laat zien dat het zeer waarschijnlijk is dat bitcoin aan het einde van deze week of begin volgende week uit de falling wedge breekt en naar $11.700 en $12.000 stijgt en nooit meer onder $10.000 komt.

Dat gezegd hebbende zijn we voor volgende maand zeer optimistisch.

Bitcoin zal op de middellange termijn boven de $12.300 bewegen en een nieuw jaarrecord bereiken, dus boven de ca. $14.000 uitkomen. Dit zal opnieuw een zeer bullish teken zijn.

We zitten in een bullmarkt en er is géén sprake van bulltrap, zoals veel mensen nog steeds geloven.

Het vestigen van een nieuw jaarrecord zien we als de officiële start van de bullmarkt.

Gecombineerd met de lancering van Bakkt op 23 september, gaat een tweede golf eind 2019 ons boven de $20.000 brengen. Een nieuw all-time high nog dit jaar dus in voorbereiding op de halving medio 2020.

Crypto League

Crypto League is een zeer ervaren traderscollectief uit Nederland/Duitsland die sinds 2011 actief is. Ze delen hun analyses onder meer op Youtube en Discord.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...