Bitcoin (BTC) analyse: weet de koers de $8.200 te breken of volgt eerst een dip?

405 totale weergaven

Door Elroy Ryon van Het Crypto Huis Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin (BTC) een prijs bij $8.000 na een tijdelijke top van $8.123 bij Bitstamp. Gaat de Bitcoin koers pumpen of dumpen dit weekend?

Lees de technische analyse van het Crypto Huis.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) dagoverzicht

Op het dagoverzicht is te zien dat Bitcoin een bijzondere week achter de rug heeft. Een week van veel volatiliteit en dat is uiteindelijk waar de traders op wachten.

Doordat wij met zulke bewegingen uit de ‘Descending Triangle’ zijn gevallen heb ik een mooi overzicht, gebaseerd op Elliott Wave theorie, hoe ik naar de markt kijk op dit moment.

Als wij kijken naar de “Daily Candlestick’ van Bitcoin ziet het er naar uit dat wij nog iets lager kunnen vallen.

Ook baseer ik dit op de Elliott Wave telling, waarvoor ik je graag mee wil nemen naar het 4 uur tijdframe.

Bitcoin (BTC) analyse: weet de koers de $8.200 te breken of volgt eerst een dip?

Bitcoin (BTC) 4-uur grafiek

Op het 4 uur overzicht is goed te zien dat Bitcoin een harde daling heeft gehad. Ook bevindt Bitcoin zich onder alle EMA’s op het 4 uur tijdframe.

We printen wel een enkele Bullish divergentie, maar als wij kijken naar de telling en de prijsactie, ziet het er naar uit dat wij nog lager kunnen vallen.

Wanneer wij lager vallen, is het mogelijk dat wij een hele sterke bullish divergentie gaan vormen, met drie aanrakingspunten.

Dit in combinatie met de ‘falling wedge’ en natuurlijk weer de telling op basis van Elliott Wave die wij dan vormen, is het sterk bounce zeer waarschijnlijk.

Wil jij weten hoe ver Bitcoin nog kan vallen? Lees hieronder de analyse onder in het 1 uur tijdframe analyse.

Bitcoin (BTC) analyse: weet de koers de $8.200 te breken of volgt eerst een dip?

Bitcoin (BTC) 1-uur grafiek

Op het 1 uur tijdframe zoomen wij vooral in om de prijsbewegingen goed in kaart te brengen. De prijsactie is erg zwak en wij zitten momenteel in een kleine bounce.

Echter moeten wij er wel rekening mee houden dat Bitcoin zomaar weer een verdere daling kan laten zien.

De target van de bearish pennant staat op $6.850. Echter zit er veel support tussen de $7.100 en $6.900, dus dat wij eerder een bounce kunnen zien is ook zeer waarschijnlijk. Vandaar dat de eind target met een gele box staat gemarkeerd.

Bitcoin (BTC) analyse: weet de koers de $8.200 te breken of volgt eerst een dip?

Support levels
– $ 7.850 (short term)
– $ 7.550 (short term)
– $ 7.370 (short term)
– $ 7.100 (short term)
– $ 6.800 (short term)
– $ 6.500 (mid term)

Resistance levels

– $ 8.200 (short term)
– $ 8.500 (short term)
– $ 8.800 (short term)
– $ 9.100 (mid term)
– $ 9.500 (mid term)

'Veel angst in de markt'

Op dit moment is het marktsentiment erg bearish. Er is veel angst in de markt, en dat is ook zeker wel logisch na zulke prijsbewegingen. Echter wanneer wij zoveel angst zien in de markt, is een sterke bounce waarschijnlijk.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]‘Be fearful when everybody is greedy, be greedy when everybody is fearful’[/penci_blockquote]

Echter is het wel zeer waarschijnlijk, gezien de daily close, de zwakke prijsactie en de Elliott Wave telling, dat Bitcoin nog één beweging naar beneden krijgt.

We vormen dan een falling wedge of een Descending Broadening wedge (afhankelijk hoe diep wij gaan).

In combinatie met de bullish divergentie die wij dan vormen, is een sterke bounce waarschijnlijk en dus een perfect long entree waardig in deze zone.

*Bij een breek van de $8.400, ben ik weer short term bullish en kunnen wij bewegingen zien naar de $8.800-$8.900 zone. Echter is deze kans erg klein, maar alsnog aanwezig.

Bitcoin (BTC) analyse: weet de koers de $8.200 te breken of volgt eerst een dip?

YouTube Update:

Graag neem ik jou in de onderstaande YouTube video mee met een toelichting over de besproken scenario’s en de belangrijke levels van Bitcoin.

Ook nemen wij de Bitcoin dominantie en diverse altcoins onder de loep.

Het Crypto Huis

Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal.

Cursus/Premium kanaal:

Heb je wellicht interesse in het volgen van een Blockchain / T.A. gerelateerde online cursus om uiteindelijk zelf de grafieken te kunnen lezen en te respecteren en de achterliggende technologie te begrijpen?

Of heb jij wellicht interesse om Premium Member te worden van Het Crypto Huis?

Bekijk het aanbod via de website van Het Crypto Huis.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...