Bitcoin (BTC) analyse: consolidatie boven $9.000, blijft de koers stabiel?

984 totale weergaven

De koers van Bitcoin is na enkele dagen van flinke volatiliteit weer wat afgekoeld en rustig aan het consolideren. Het lijkt een vrij rustige week. Deze consolidatie zorgt echter vaak voor nieuwe grote bewegingen.

Het lijkt er op dat dit ook nu het geval gaat zijn. De grote vraag is dus of we deze flinke sprong gaan maken of dat we rond de $9.000 blijven hangen. Mochten we deze sprong gaan maken, dan is het cruciaal of deze omhoog of omlaag gaat. Lees in deze analyse een voorspelling van de markt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin analyse

Momenteel is het rustig op de markt en lijkt de prijs van Bitcoin erg stabiel rond de $9.000. Sinds de grote stijging van de koers de afgelopen week is er zo goed als geen volatiliteit waar te nemen.

Kijkend naar de chart zien we dat er vooral op de hogere timeframes (waaronder de daily) nog genoeg ruimte is voor een langere consolidatie voor er meer beweging in de markt komt.

Dit is goed te zien aan de Stochastic indicator, de gele lijn in de onderstaande chart. Deze zit vrij in het midden van de range en maakt de kans op een stijging als daling 50/50.

Bitcoin (BTC) analyse: consolidatie boven $9.000, blijft de koers stabiel?
Bitcoin daily chart 31 oktober 2019

Gekeken naar dezelfde chart dan zien we dat de grote pump van afgelopen week eigenlijk nog steeds binnen de downtrend valt sinds juni vanaf de $14.000.

Mocht er geen beweging omhoog meer in zitten (en we dus in de bear markt blijven), dan is dat geen goed teken voor de short term. Een nieuwe beweging omlaag na deze consolidatie zou daarom ook niet geheel onverwacht zijn. De koerspump van $3.000 was dan slechts een short squeeze.

Het komt er dan op neer dat er een grote speler is die een erg grote order heeft geplaatst waardoor overige short posities geliquideerd werden. Gekeken naar de consolidatie lijkt dit echter wel onwaarschijnlijk.

Uursgrafiek BTC

Wanneer we een stuk inzoomen en de hourly chart erbij pakken, zien we de consolidatie sterk rondom de weekly pivot lijn. Dit kun je zien als de 0-lijn van de week.

Bewegingen voor meerdere dagen rond deze lijn betekent vaak dat zowel bears als bulls te weinig kracht hebben om de prijs een kant op te drukken.

Het kan ook betekenen dat ze juist in afwachting zijn van het juiste instap moment. Een kleine uitbraak uit de huidige range kan dus al een grote beweging gaan uitlokken.

Bitcoin (BTC) analyse: consolidatie boven $9.000, blijft de koers stabiel?
Bitcoin hourly chart 31 oktober 2019

De momentum indicators geven op het huidige moment aan dat de koers meer ruimte heeft om te stijgen dan om te dalen. Al zien we ook dat kleine stijgingen en dalingen de indicators snel richting het overbought of oversold doet bewegen.

Dat bevestigt tevens de wat afwachtende en consoliderende markt. Mocht er uiteindelijk een uitbraak komen, dan kunnen we een beweging richting de $8.000 of net eronder verwachten. Voor een uitbraak omhoog verwacht ik een resistance bij de $10.400.

Het is momenteel erg lastig te voorspellen welke kant de koers daadwerkelijk gaat kiezen. Kom daarom gezellig langs in onze Telegram chat en praat mee over het koersverloop van BTC.