Bitcoin (BTC) analyse: gaat de koers dippen richting $9.400?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Sinds de afwijzing op $10.900 op de resistance van de descending triangle zit de koers in een downtrend, zoals verwacht. Waar vinden we de bodem? Gaat de bitcoin (BTC) koers dippen onder de $10.000? Lees snel verder.

Descending triangle = bullish?

Afgelopen weekend heb ik een artikel gedeeld waarin ik beschrijf dat dat de descending triangle waar we naar kijken niet naar beneden hoeft uit te breken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ik beschrijf ook hoe de psychologie verandert hoe langer de koers binnen de driehoek blijft. Snel lezen als je je goed wil voorbereiden op de komende uitbraak.

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (zie de onderstaande figuur 1, red.) is te zien dat de koers deze week de 12EMA (blauwe lijn) houdt voor nu, maar nog niet de resistance lijn heeft aan kunnen tikken.

Op de lagere timeframes is te zien dat de koers in een downtrend zit en ik verwacht dan ook dat de koers verder zal afzakken.

De koers heeft in deze bull run nog niet de 21EMA aangetikt wat het in eerder bullmarkten heeft gedaan.

Het is goed mogelijk dat we de komende weken nog in de descending triangle blijven en dat de 21EMA en de koers samen komen, waarbij de 21EMA de onderkant van de driehoek ondersteunt.

Verder blijft het volume afnemen wat hoort in een driehoekformatie. Daarnaast vindt de RSI weerstand op de rode weerstandslijn, wat mij vertelt dat de koers nog naar beneden moet.

Bitcoin (BTC) analyse: gaat de koers dippen richting $9.400?

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

De koers heeft wederom een lower high gevormd binnen de descending triangle (zie de onderstaande figuur 2, red.). Daarbij is ook de 12EMA als support verloren en zit de prijs in een verdere downtrend.

Ik kijk dan ook nog steeds naar dezelfde supportpunten, die ik in mijn vorige analyse van afgelopen weekend beschreef.

De koers vindt support op $10.200, $10.000 en $9.800 op de korte termijn. Maar als we de descending triangle moeten respecteren, gaat de koers richting de $9.400.

Zolang de koers in een downtrend zit op de 4uur, hebben we nog geen dagelijkse bodem gevonden.

Bitcoin (BTC) analyse: gaat de koers dippen richting $9.400?

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek (zie de onderstaande figuur 3, red.) heeft er een bearish cross plaatsgevonden van de 12EMA en 26EMA (blauwe en rode lijn) en sindsdien zijn ze weer resistance voor de koers.

Er was gisteren wel even een mooie stijging, omdat de RSI op de 1uur grafiek oversold was.

Dat is vaak een moment dat kopers even in stappen. Maar de 4uur koers zit weer in een downtrend waarbij er support is op $10.200, $10.000 en $9.800.

Als de koers onder de support van $10.000 komt dan is de kans groot dat we richting $9.400 gaan, ofwel de onderkant van de descending triangle.

Bitcoin (BTC) analyse: gaat de koers dippen richting $9.400?

Conclusie

De koers is volgens mijn vorige analyse inderdaad naar beneden gegaan en heeft daarbij niet de 12EMA weten te houden op de dagelijkse grafiek, waardoor er geen trend verandering was.

Dat geeft de bears weer de overhand. Voorlopig gaat de koers omlaag, waarbij steunpunten te vinden zijn op $10.200, $10.000 en $9.800.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

De online trading cursus is bijna af! Schrijf je nu hier in en ontvang 5% korting! Maak daarbij ook kans om de cursus gratis te winnen! Hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het trading seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!