Bitcoin (BTC) update: koers op weg naar $10.000, gaan we eroverheen?

De bitcoin (BTC) koers is vandaag naar een tijdelijk hoogtepunt gegaan van $9.859. De dagen ervoor zagen we consolidatie rond de $9.000 en de bulls zijn sterk genoeg om de weg naar boven veilig te stellen.

Door de prijs bij $9.800 te breken, komt de psychologische grens van $10.000 weer erg dichtbij. Het breken van dit zeer gewilde level kan een nieuwe reeks van flinke bewegingen veroorzaken. En wellicht de start van een nieuwe bullrun?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) analyse

Na een lichte retrace onder de $9.000 was de markt weer klaar voor een reversal. Maar na wat consolidatie kreeg de koers de afgelopen 24 uur weer momentum. De bitcoin prijs klimt snel en maakt een sterke indruk richting $10.000. Op het moment van schrijven lijkt deze beweging snel te gaan komen.

Op de daily chart van Bitcoin zien we al snel dat de prijs momenteel een nieuwe high aan het maken is en daarmee weinig weerstand ervaart.

Rond de $10.000 ligt een flinke resistance zone, maar desondanks lijkt er nog meer dan genoeg ruimte te zijn voor een doorbraak.

Echter kan dit wel resulteren in een wick en een afwijzing, mochten bulls te weinig kracht hebben om het te doorbreken. Momentum indicators geven aan nog genoeg ruimte te hebben voor een stijging. Tevens is de verkoopdruk nog zwak.

Bitcoin daily chart 6 februari 2020

Bitcoin (BTC) update: koers op weg naar $10.000, gaan we eroverheen?

Bitcoin (BTC) 1-uursgrafiek

Een stuk verder inzoomen zien we op de 1h chart dat de prijs rond sterke support en resistance levels hangt. Met zowel verkoop- als koopkracht en het lijkt erop dat dit level voor flink wat fakeouts gaat zorgen.

Op lagere timeframes zien we dat de koers richting overbought regionen stijgt. Een sterk teken van een flinke stijging maar tevens een punt waarop een reversal plaats kan gaan vinden.

Op korte termijn zal een nieuwe lichte retrace niet gek zijn en kunnen we terugzakken richting de $9000. Echter zou een consolidatie ook mogelijk zijn en kan dat voor genoeg kracht zorgen om $10.000 door te breken.

Bitcoin hourly chart 6 februari 2020

Bitcoin (BTC) update: koers op weg naar $10.000, gaan we eroverheen?

‘$10.000 komt wel heel dichtbij’

Zoals het eruit ziet lijkt de $10.000 erg dichtbij de komen en zal het slechts een kwestie van tijd zijn wanneer we deze doorbreken. Een tijdelijke kleine retrace alvorens we erdoor breken zal niet gek zijn en alleen maar bullish.

Ook kan consolidatie een sterke opbouw zijn om ervoor te zorgen dat de huidige stijging intact blijft. Na het breken van $10.000 kan er flink wat volume ontstaan met flink wat geweld omhoog. Er staat een onstuimig weekend voor de deur. Met wellicht een start van de nieuwe week boven de $10.000.

Kennisupdate Yieldt, Bitcoin Magazine NL e.a.

Donderdag 20 februari houdt cryptobelegger Yieldt hun eerste kennisavond. Tijdens dit event licht Yieldt haar beleggingsstrategie toe, geven diverse cryptodeskundigen een presentatie en gaan wij het gesprek aan met traditionele handelaren. Ook wij van Bitcoin Magazine NL zijn spreker op dit event.

Datum: 20 februari a.s.
Locatie: Hofplein 20, Rotterdam
Aanvang: 16.00 uur

Schrijf je gratis in door hieronder te klikken!