Bitcoin (BTC) Update: Gaan we opnieuw $10.500 testen?

De afgelopen dagen is de bitcoin (BTC) koers zeer sterk gebleken rond en boven de $10.000. Met een onrustige start van de week en een correctie naar $9.700, lijkt daar genoeg support te liggen om vervolgens weer een stijging te maken richting een zeer sterke resistance.

Na het testen van deze resistance rond $10.500 lijkt Bitcoin nog niet klaar te zijn om door te stoten. Een flinke afwijzing van dit level laat zien dat bears nog wat kracht hebben. Al ziet het er naar uit dat bulls blijven touwtrekken en wederom op weg zijn naar de $10.500.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) analyse

De kracht van bulls lijkt niet af te nemen en een gezonde correctie heeft ervoor gezorgd dat de stijging alleen maar sterker wordt. Een sterke support van $9.700 blijft standhouden en begint een goed vangnet te worden voor eventuele nieuwe correcties.

Hogere timeframes beginnen tekenen van een bullrun te laten zien. Met flinke overbought signalen op momentum indicators, die minder betrouwbaar zijn. Een teken dat er onder beleggers fear of missing out (FOMO) ontstaat.

Gekeken naar de daggrafiek van Bitcoin zien we nog steeds dat de koers flinke sprongen maakt. En momenteel tegen een sterke resistance duwt, die in november vorig jaar niet gebroken kon worden. Een wat moeilijk te voorspellen punt.

Momentum indicators geven wederom een correctie aan op hogere timeframes. Wat kan betekenen dat de koers elk moment een reversal kan maken en kan zakken. Om ervoor te zorgen dat er alsnog genoeg kracht is om $10.500 te gaan doorbreken.

Bitcoin daily chart 13 februari 2020

Bitcoin (BTC) Update: Gaan we opnieuw $10.500 testen?

Tijdelijk kosteloos! Beheerd beleggen in cryptoproducten

Bitcoin (BTC) uursgrafiek

Echter is de kans aanwezig, nu Bitcoin weer langzaamaan als zeer bullish wordt gezien, het weer gaat aanslaan bij het grote publiek. Wat voor FOMO en een flinke cash flow gaat zorgen.

Het handelen van deze markt kan wat onrustiger en onvoorspelbaarder zijn hierdoor. Maar als we simpelweg de technische analyse volgen, zien we een aankomende correctie. Wellicht richting $9.700 om de support nogmaals te testen en indicators te laten afkoelen.

Wanneer we een stuk verder inzoomen naar de uurgrafiek, zien we dat er op lagere timeframes nog een nieuwe stijging in aantocht is.

Door de afwijzing van $10.500 en daling naar $10.000 geven momentum indicators al snel aan dat bears weinig kracht hebben om de prijs te drukken. Met gelijk een oversold signaal en bounce blijven bulls de baas in de huidige markt.

Bitcoin hourly chart 13 februari 2020

Bitcoin (BTC) Update: Gaan we opnieuw $10.500 testen?

Opnieuw $10.500 testen?

Op deze lagere timeframes zien we dus dan ook de nieuwe mogelijkheid voor een test van $10.500 en wellicht de kans om dit level te gaan doorbreken. Ondanks reversal signalen op hogere timeframes als de daily lijkt de stijging dus nog niet voorbij.

We kunnen concluderen dat er nog genoeg kracht is voor een verdere stijging. Mocht de resistance breken dan is een koers van $10.600 en $10.800 snel gevonden. Maar als er toch een correctie komt zullen we hoogstwaarschijnlijk $9700 kortstondig aantikken.

Kennisupdate Yieldt, Bitcoin Magazine NL e.a.

Donderdag 20 februari houdt cryptobelegger Yieldt hun eerste kennisavond. Tijdens dit event licht Yieldt haar beleggingsstrategie toe, geven diverse cryptodeskundigen een presentatie en gaan wij het gesprek aan met traditionele handelaren. Ook wij van Bitcoin Magazine NL zijn spreker op dit event.

Datum: 20 februari a.s.
Locatie: Hofplein 20, Rotterdam
Aanvang: 16.00 uur

Meer kennis over de volatiele cryptomarkt leer je bij Yieldt. Crypto beheerd beleggen. Wij weten de Bitcoin Price Index te verslaan!

Schrijf je gratis in door hieronder te klikken!