Bitcoin (BTC) analyse: Wordt de weerstand bij $11.400 gebroken?

798 totale weergaven

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Deze ochtend is de koers van bitcoin (BTC) door de $11.300 gebroken en vestigt daarmee een nieuw jaarrecord. Mogen we ons opmaken voor een run richting $13.000 of moeten we geduld betrachten? Analist John van Meer voorziet een consolidatieslag nét onder de $11.400. Kunnen de bulls deze weerstand breken?

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

De wekelijkse candlestick van vorige week was weer erg bullish en testte daarbij bijna de 0.5 Fibonacci niveau. Deze week is pas net begonnen, maar is vooralsnog minder volatiel dan vorige week. Ook deze week is de koers de 0.5 Fibonacci (onderstaande figuur 1) opnieuw aan het testen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De RSI is inmiddels ook op een weerstand gekomen en kan als weerstand fungeren. Om te weten of de bulls de parabolische beweging kunnen volhouden, duiken we in de lagere timeframes voor meer informatie.

Bitcoin (BTC) analyse: Wordt de weerstand bij $11.400 gebroken?

Bitcoin koers dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (onderstaande figuur 2) blijven de higher lows zich vormen en is de koers al 7 dagen op rij aan het stijgen. Er is sprake van weerstand bij de $11.400 grens.

Ik verwacht net als bij de 0.382 Fibonacci niveau ($9.400) dat we een tijdje onder de $11.400 blijven hangen. Deze weerstand gaat een aantal keer getest worden, voordat een volgende uitbraak plaatsvindt.

Mocht die weerstand een grotere weerstand blijken en de bears nemen de overhand, dan zal de koers de 21EMA (oranje lijn) weer gaan opzoeken die samenvalt met de 0.382 Fibonacci.

Ik zie dat niet zo snel gebeuren en verwacht dat de steunpunten (rode lijnen) op $10.261 en $9.611 zullen houden en daarbij de dagelijkse uptrend. De RSI is overbought, maar heeft nog ruimte om te stijgen voordat er een nieuwe weerstand bereikt is.

Bitcoin (BTC) analyse: Wordt de weerstand bij $11.400 gebroken?

Bitcoin koers 4 uur grafiek

Op de 4 uur grafiek (figuur 3) is de koers uit een ascending triangle gebroken, waarna het de 0.5 Fibonacci niveau heeft getest op $11.400. Daar ondervond de prijs weerstand zoals ik afgelopen zondag schreef.

De bulls behouden bij deze beweging de 12EMA en zolang ze dat doen zijn ze in controle. Ik denk dat de koers en de 12EMA toenadering zullen zoeken met elkaar, terwijl ze de $11.400 een aantal keer zullen testen en dan hopelijk doorbreken.

Bitcoin (BTC) analyse: Wordt de weerstand bij $11.400 gebroken?

Conclusie

De bulls zijn nog in controle, maar ondervinden weerstand op het 0.5 Fibonacci niveau ($11.400). Ik verwacht dat de prijs de komende dagen verder consolideert onder de $11.400. Het gaat deze grens een aantal keer testen voordat het naar boven uitbreekt.

Zodra de bears de overhand nemen, dan verwacht ik dat de steunpunten op $10.261 en $9.611 houden en de dagelijkse uptrend intact blijft.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor absolute beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook/Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

Interesse in het kopen van bitcoin (BTC) of andere cryptomunten? Ga naar Bitvavo!

Afbeelding: Flickr.com