Bitcoin (BTC) analyse: koers daalt naar $8.700, zet deze correctie door?

De afgelopen dagen leek het erop dat de koers van Bitcoin (BTC) weer begon aan een herstelronde. Met een push boven de $9.000 lag de koers stevig tegen een sterke resistance aan. Na enkele dagen te hebben gedrukt tegen deze resistance van $9.200, zakte de koers wederom terug.

Conclusie: de bulls ontbeert het momenteel aan kracht om boven dat niveau uit te breken, dus moeten we voorlopig omlaag kijken. Met de daling richting $8.700 lijkt echter de prijs enigszins tot rust te zijn gekomen. Ik acht de kans zeer aanwezig dat er rond dit level consolidatie plaats zal vinden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) analyse

Het leek erop dat maart zou gaan beginnen met een herstel richting de $10.000. Met een aantal sterke bewegingen omhoog, kwam de prijs al snel tegen de $9.200 weerstand aan te liggen.

Dat ligt tevens op de maandelijkse fibonacci pivot, een belangrijk punt waarop vaak veel weerstand wordt ervaren. Enkele dagen proberen door te breken leverde helaas weinig op, behalve een nieuwe beweging naar beneden.

Bitcoin 4h chart 8 maart 2020

Bitcoin (BTC) analyse: koers daalt naar $8.700, zet deze correctie door?

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Gekeken naar de huidige 4h chart zien we duidelijk de gele fibonacci pivot waarop de koers moeite had om voort te bewegen (bovenstaande grafiek, red). Met als gevolg een flinke reactie in een candle naar beneden.

Waarbij momentum indicators al snel in overextended regionen terecht zijn gekomen. Wat wil zeggen dat de afwijzing van $9.200 overdreven is en nu weinig kracht heeft om nog verder te kunnen dalen. De indicators zitten ruim in oversold regionen.

Daarbij zien we ook dat $8.700 momenteel dient als vrij sterke support. Waar de prijs al eerder op of tegen heeft gelegen. Een punt waar we consolidatie of een nieuwe reversal kunnen zien.

Mits bulls genoeg kracht hebben om de prijs hier te kunnen houden. Mocht dat niet lukken dan is de kans groot dat de koers naar de $8.400 gaat zakken. Tevens een punt met voldoende support.

Bitcoin 1h chart 8 maart 2020

Bitcoin (BTC) analyse: koers daalt naar $8.700, zet deze correctie door?

Bitcoin (BTC) uursgrafiek

Op de hourly chart van Bitcoin zien we hetzelfde beeld terugkomen. Een flinke afwijzing welke heeft gezorgd voor overextended momentum indicators. Welke diep in oversold regionen zitten.

De koers lijkt echter ook op deze timeframe te consolideren en zich klaar te maken voor wellicht een reversal. Al kan dit uitlopen op een kleine push omhoog om vervolgens verder te gaan zakken.

Op zowel korte als iets langer termijn zien we dus het beeld van consolidatie na een overdreven reactie op het afwijzen van $9200. Het versterken van de huidige support op $8.700 kan een bullish reactie veroorzaken. En een nieuwe test richting $9.200?

“Eerst weer even dalen”

Al kan het zijn dat bearish volume sterk genoeg is om een kleine push omhoog wederom af te straffen. Wat kan zorgen voor nog meer neerwaartse bewegingen richting $8.400. Welke richting de koers zal gaan lijkt nog vrij onduidelijk. Al neig ik meer richting een korte verdere daling alvorens de prijs weer gaat stijgen.