Bitcoin (BTC) Analyse: ‘Grens van $7.800 doorbreken levert vuurwerk op’

1018 totale weergaven

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De koers van Bitcoin heeft een mooie stijging gemaakt, maar is het al tijd om bullish te worden? Voor nu is er slechts een lower high gemaakt op de dagelijkse en moet de trend eerst op de 4uur veranderen.

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) beweegt de koers nog in het neerwaartse kanaal (zwarte parallelle lijnen). Daarnaast heeft het een nieuw zijwaarts kanaal gevormd tussen de $6.400 en $7.800 (rode en groene lijn).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Voor het bullish scenario moet de golden pocket, waar de koers al een paar weken in/op steun vindt, stand houden. Er moet een wekelijkse uptrend worden gemaakt en de $7.800 (groene lijn) worden verbroken.

Het is in ieder geval positief om te zien dat de bulls aanwezig zijn en de dips kopen, wat te zien is aan de wicks aan de onderkant van de candlesticks. De koers lijkt dan ook een bodem te vormen. Er is natuurlijk ook een bearish scenario.

In het bearish scenario breekt support van de golden pocket. En zolang we in het neerwaartse kanaal blijven is het mogelijk dat we een nieuwe bodem kunnen gaan vormen tussen $5.700 en de 0.786 Fibonacci niveau ($5.500).

Figuur 1: De koers zit in een kanaal van $6.400 support en $7.800 resistance.

Bitcoin (BTC) Analyse: 'Grens van $7.800 doorbreken levert vuurwerk op'

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) is te zien dat de bulls worden tegengehouden door een samenvloeiing van meerdere weestanden: de $7.400 resistance, de zwarte downtrend lijn (nummer 1 in de grafiek) en de 50DMA.

Er wordt zo te zien dan ook een lower high gevormd op de dagelijkse grafiek, wat inhoudt dat de dagelijkse downtrend nog intact is. Het volume was wel vrij hoog en voor een verdere bullish voortzetting moet ik nog meer hoog bull volume zien.

Om de dagelijkse trend te veranderen moet de zwarte downtrend lijn worden verbroken en op de 4uur grafiek een higher low worden gevormd. Laten we hieronder daar naar kijken.

Figuur 2: De koers zit in een downtrend en er is veel resistance dat moet worden gebroken.

Bitcoin (BTC) Analyse: 'Grens van $7.800 doorbreken levert vuurwerk op'

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek (figuur 3) hebben we een bounce gehad van de rode downtrend lijn. Naast dat was de RSI ook oversold, wat vaak een punt is waarop traders instappen. De koers is daarna gaan stijgen en heeft weer resistance gevonden op de $7.400 grens.

De koers is inmiddels weer boven alle moving averages (12/26/50/100/200) wat een goed teken is. Het moet alleen een higher low vormen om de trend te veranderen, zodat de dagelijkse trend ook kan veranderen.

Targets voor de higher low zijn support punten op $7.261, de 0.382 Fibonacci op $7.226 en de 0.5 Fibonacci op $7.170. De 0.382 heeft daarbij de grootste kans, omdat daar een grote samenvloeiing zit van alle moving averages.

Bitcoin (BTC) Analyse: 'Grens van $7.800 doorbreken levert vuurwerk op'
Figuur 3: Na de stijging tot aan resistance van $7.400 moet de koers nu een higher low gaan vormen.

Conclusie

Als de koers de golden pocket houdt op de wekelijkse grafiek, dan zou hier potentieel de bodem kunnen zijn. In het bearish scenario, welke goed mogelijk is zolang de koers in het neerwaartse kanaal blijft, kan de koers zakken naar $5.700 – $5.500

Op de lagere timeframes moeten we een higher low zien nadat de koers gestegen was en resistance vond bij $7.400. Targets voor de higher low zijn op de 4uur grafiek te vinden op $7.261. Ook de 0.382 Fibonacci op $7.226 en de 0.5 Fibonacci op $7.170 zijn goed om in de gaten te houden.

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om te traden!