Israëlische politici willen Bitcoin erkennen als valuta, niet als activa

783 totale weergaven

Vier leden van de Israëlische politieke partij Yisrael Beiteinu in hebben een nieuw wetsvoorstel ingediend. Ze stellen voor om Bitcoin (BTC) te erkennen als een digitale valuta in plaats van een asset. Ze hebben het ingediend voor de Knesset, de wetgevende tak van de Israëlische regering.

Bitcoin als geld

De reden voor deze wijziging is een aanpassing met het oog op de vermogenswinstbelasting. Dit is een afdracht die je doet op de winst op assets zoals onroerend goed of effecten. De vier willen dat Bitcoin niet onder de huidige regelgeving komt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat partijleden willen dat (de verkoop van) de belangrijkste cryptovaluta niet aan zulke hoge vermogenswinstbelasting onderwerpen. Het rapport noemt de politici bij naam: Oded Forer, Yevgeny Soba, Yulia Malinowski Kunin en Alex Kushnir.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”The regulatory reality in Israel is not adapted to the existing reality in the field.”[/penci_blockquote]

De huidige Israëlische regelgeving ziet Bitcoin als activa. En daarmee zou het onderworpen zijn aan een vermogenswinstbelasting van 25 procent. In Israël betaalt men een vermogenswinstbelasting van 15 procent op alle obligatiegerelateerde producten, en daar zit volgens de politici wrijving.

Heroverwegen terminilogie

De vier politici dringen erop aan om virtuele activa, en dan met name Bitcoin, op nieuw te waarderen. De leden vinden de adoptie van cryptocurrency een compleet nieuw concept en zijn van mening dat de verordening van inkomstenbelasting al jaren hetzelfde is.

Ze denken dat dat de huidige belastingwetten de innovatie in het financiële systeem van Israël gaat vertragen terwijl ze in dezelfde “opkomende nieuwe digitale realiteit” moeten concurreren.

In het voorstel noemen ze dat er aparte regeling moet komen voor een lijst met ‘distributed digital currency’s’. Deze moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

De vier politici zien Israël als een van de leiders van virtuele valuta. Ze geloven dat cryptocurrency’s op deze manier juist erkenning kregen, schrijft het rapport.

De Israëlische Bitcoin Association voerde een onderzoek uit ze concludeerden dat het aantal cryptobedrijven in Israël tussen 2018 en 2019 met 32% was gestegen. Naar verluidt waren er in december vorig jaar ongeveer 150 actieve blockchain- en cryptobedrijven in het land actief.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC