Human Rights Foundation steunt drie Bitcoin ontwikkelaars met $33.000

828 totale weergaven

Gisterenavond laat maakte de Human Rights Foundation (HRF) bekend weer een aantal ontwikkelaars te gaan steunen. Ze hebben namelijk drie beurzen verstrekt aan developers die aan/op Bitcoin werken.

Bitcoin ‘grants’

In totaal wordt er $33.000 weg gegeven uit de tweede subsidiepot van het Bitcoin Development Fund. Het is exact 3 BTC die aan drie personen (of projecten) wordt uitgedeeld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De eerste gelukkige is Openoms die werkt aan JoinInBox. Dit is een implementatie en graphical user interface (GUI) om CoinJoins te doen met JoinMarkets. Dit is een slimmigheidje waardoor je meer privacy kunt geven aan jouw Bitcoin/UTXO.

De tweede persoon die financiële steun krijgt is Fontaine. Hij is bekend door zijn werk aan Fully Noded. Het is een app waarmee je vanaf je mobiel jouw Bitcoin Core node in de gaten kunt houden.

Ten derde mag Evan Kaloudis op kosten van de HRF zijn werk doorzetten aan de Zeus wallet. Met zijn mobiele app kun je makkelijk betalingen doen vanaf de Lightning node die je er aan kunt koppelen. De Zeus wallet staat er om bekend dat het op technisch vlak voorloper is. Het is een tegenhanger van Zap, die zich meer onderscheiden op UX.

We spraken Kaloudis enkele maanden geleden nog voor Hup Bitcoin. In de podcast deed hij een mooie uitspraak:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]‘Bitcoin betalingen met privacy moet goedkoper dan normale transactie’[/penci_blockquote]

Luister hieronder zijn hele verhaal. Hij gaat in op Wall Street Occupy, de Lightning app en privacy.

Human Rights Foundation

Iedere ontwikkelaar heeft 1 hele Bitcoin ontvangen om hun werk voort te zetten. Ze zijn echter niet de enige developers die deze waardering krijgen. Eerder kreeg Chris Belcher al financiële steun ($50.000) om CoinSwaps door te ontwikkelen. Dit is net als CoinJoins een manier om privacy in Bitcoin te verbeteren.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Alex Gladstein, chief strategy officer bij de Human Rights Foundation”]“HRF heeft besloten deze drie ontwikkelaars en hun projecten te erkennen en te ondersteunen, omdat ze zich allemaal richten op het toegankelijker maken van de Bitcoin technologie. De eenvoud in gebruik is het thema van deze fase van het fonds.”[/penci_blockquote]

Bij de mensenrechten organisatie zitten twee uitgesproken Bitcoiners. Alex Gladstein maakt zich al lange tijd hard voor privacy en is in de Bitcoin community een gerespecteerde naam.

Twee weken geleden maakte de directeur van de organisatie ook al bekend vol achter Bitcoin te staan. En dit is geen kleine jongen. Het is namelijk Garry Kasparov, de beroemdste schaker ter wereld.

Recent doneerde doneerde Wasabi nog 1 BTC aan de HRF, in de strijd voor financiële privacy. Deze BTC is nu via de organisatie terecht gekomen bij de drie ontwikkelaars.

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws? Join ons Telegram kanaal en de chat om mee te praten over alle ontwikkelingen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC