Dit zijn de 6 oudste nog actieve Bitcoin (BTC) beurzen

1170 totale weergaven

Bitcoin gaat inmiddels alweer meer dan 10 jaar mee. Het begon ooit als ‘gratis’ munt zonder waarde of spotprijs. Echter kwam er een moment dat Bitcoin als activa verhandelbaar werd.

De New Liberty Standard was in oktober 2009 de eerste partij die een exchange rate bijhield. Destijds was het nog $1 per 1,309 BTC. Daarnaast waren BTCC (met de C van China) en Mt. Gox ook grote namen. En natuurlijk is het verhaal van de pizza’s van Laszlo is een populair verhaal over Bitcoin dat ‘een prijs’ kreeg.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de loop der jaren zijn er veel exchanges opgestaan en verdwenen. In dit artikel zetten we de oudste (nog actieve) exchanges op een rijtje.

Bitcoin.com

We beginnen de lijst met een controversiële handelsplaats. Dit is namelijk Bitcoin.com, dat ergens in de geschiedenis de afslag heeft gemaakt richting Bitcoin Cash. Maar deze website was er in januari 2008 al bij, volgens CoinMarketCap. Wanneer de handel op de exchange van deze website precies begon is niet bekend.

De website is in handen geweest van Roger Ver die het vorig jaar over gaf aan de nieuwe CEO Stefan Rust.

Paymium en The Rock Trading

Volgens CoinMarketCap is de runner-up Paymium al sinds mei 2010 in de markt actief. Op hun eigen website schrijven ze echter dat ze sinds 2011 in Europa ‘crypto’ verkopen. Je kunt er met VISA, SEPA, MasterCard en ApplePay Bitcoin kopen.

De gedeelde runner-up is The Rock Trading. Zij zouden ook sinds januari 2011 hun Bitcoin verkopen. Beide partijen hebben echter een verwaarloosbaar volume

Dit zijn de 6 oudste nog actieve Bitcoin (BTC) beurzen

Bitstamp

De nummer vier in de lijst heeft dat namelijk wel. Dit is Bitstamp en zij zijn op moment van schrijven gerangschikt op de 11e positie op CoinMarketCap. Ze zitten sinds de zomer van 2011 in de markt en zijn al die tijd een gerenommeerde naam gebleven/geweest. De beurs is gevestigd in Luxenburg.

Dit zijn de 6 oudste nog actieve Bitcoin (BTC) beurzen

Kraken

De nummer vijf uit het rijtje sluit perfect bij Bitstamp aan. Kraken heeft namelijk net zo’n goede track record als Bitstamp. Kraken bestaat al sinds juli 2011 en het was in de beginjaren erg populair omdat je er direct euro’s kon storten. Op moment van schrijven staat de Britse beurs zelfs nog genoteerd als 4e grootste exchange.

Bitonic

We sluiten de top zes af met Neêrlands trots Bitonic. Zij zijn namelijk al sinds maart 2012 in de markt en onderscheiden zich door enkel Bitcoin aan te bieden (en geen altcoins). Ondanks (of juist mede door) deze gedurfde en tevens sterke keuze, is het in Nederland al jaren een gerenommeerde keuze.

Sinds enkele maanden bieden ze ook een handelsplatform aan met orderboek onder de naam BL3P. Bitonic is namelijk een broker waar je tegen een spotprijs Bitcoin op kunt kopen.

Grote exchanges zoals Binance en Coinbase zijn pas respectievelijk in juli 2017 en mei 2014 opgericht. Ook OKEx, Bittrex en Bithumb bestaan sinds 2014.

Lees meer over:
beurzenBitcoin nieuwsBTC