Record aantal Bitcoin (BTC) op één dag van beurzen af gehaald

851 totale weergaven

Een aantal dagen geleden vestigden Bitcoin beurzen een nieuw record. Op 8 juli werd er namelijk netto het meeste Bitcoin ooit bij beurzen weg gehaald. Het grootste deel hiervan was afkomstig van Coinbase.

Bitcoin op exchanges

Eergisteren werd er 20.660 meer Bitcoin (BTC) bij beurzen weg gehaald dan dat er naar toe werd gestuurd. Dat blijkt uit data van Glassnode. En dat is een record. Deze outflow is de grootste van het jaar 2020.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Doorgaans is dit een bullish teken. De personen die deze Bitcoin op zak hebben, zien geen reden om deze in het orderboek te zetten middels een sellorder. Mensen nemen het liever in eigen beheer.

Record aantal Bitcoin (BTC) op één dag van beurzen af gehaald

Bovenstaande grafiek laat twee dingen zien:

Interessant is om te zien dat alleen Coinbase al goed is voor een netto-uitstroom van 20.787 BTC. Dat is het hoogste van alle beurzen.

Hoewel Coinbase dus een flinke outflow onderging, registreerde het wel bijna duizend meer stortingen dan opnames.

Een simpele conclusie is dat de stortingen bestaan uit kleine bedragen aan Bitcoin. De geldopnames waren aanzienlijk groter.

Record aantal Bitcoin (BTC) op één dag van beurzen af gehaald

Proof of Key

Op zichzelf is het een mooie ontwikkeling. Bitcoin kun je immers beter in eigen beheer nemen dan dat je het bij een derde partij stalt.

Het hele jaar is er al een uitstroom vanuit de beurzen gaande. Sinds maart heeft BitMEX veel minder Bitcoin in beheer. Het vertrouwen in het bedrijf is geschaad toen het platform ten tijde van de gigantische crash naar ~$3.850 offline ging.

Ook Coinbase zag eerder dit jaar al een plotselinge afname van hun Bitcoin balans. Toen ze bekend maakten dat ze samen gingen werken met de Amerikaanse belastingdienst, werd dit met hoon gelach in de communities ontvangen. De Amerikaanse beurs heeft het afgelopen jaar tijdens piekuren (ten tijde van hoge volatiliteit) ook meerdere keren niet thuis gegeven.

Bitcoin die op jouw account bij een exchange staan, is niet van jou. Je geeft ze af in beheer. Het mooie van Bitcoin is dat dit niet hoeft. Met je private key en/of seed phrase kun je de toegang tot de Bitcoin helemaal bij jezelf neerleggen.

Om deze gedachtegang te stimuleren is een event in het leven geroepen. Op 3 januari is het Proof of Keys. Dit is een dag waarop iedereen wordt aangespoord om hun cryptovaluta bij de handelshuizen weg te halen. Op deze manier zijn de beurzen genoodzaakt om alle bitcoin zelf in kas te houden.

Heb jij Bitcoin al in eigen beheer? Zo niet, kom dan eens langs in onze Telegram chat en vraag om tips.