Zuid-Koreaanse bank wil Bitcoin in bewaring gaan nemen voor klanten

799 totale weergaven

De KB Kookmin Bank is van plan om Bitcoin en andere digitale activa voor hun klanten te gaan beheren. Om dit voor elkaar te krijgen, zijn ze een samenwerking aangegaan met blockchain venture fund Hashed en handelsplatform Cumberland Korea.

KB Kookmin is een van de grootste banken in Zuid-Korea. Ze noemen het zelf een “strategische technologische samenwerking” waardoor ze als bank ook custody diensten voor cryptovaluta kunnen aanbieden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin bij een bank

De bedrijven zijn in actie gekomen als reactie op wijzigingen in de wet- en regelgeving. Deze veranderingen moedigen aan om naar nieuwe business modellen te kijken, waaronder die van dit soort custody oplossingen.

Simon Kim, de CEO van het in Seoul en San Francisco gevestigde bedrijf Hashed, verklaart:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Door de inzichten van de blockchain industrie te combineren met technisch en commercieel advies opent dit nieuwe deuren, voor zowel consumenten als voor het land dat het nieuwe tijdperk van digitale transformatie wil inluiden.”[/penci_blockquote]

Volgens lokaal nieuws koos de Bank of Korea er naar om via hervormingen in de organisatie in de tweede helft van dit jaar een “Digital Innovation Department” op te richten.

De aankondiging van KB Kookmin Bank volgt op het nieuws dat een van de grote rivalen begin juli aangaf soortgelijke plannen te hebben. De NongHyup Bank wil ook custody diensten voor cryptovaluta gaan ontwikkelen. Het platform dat zij voor ogen hebben richt zich echter alleen op institutionele beleggers.

Banken als hodlers

Onlangs zagen we in de Verenigde Staten een soortgelijke beweging op gang komen. De Comptroller of the Currency (OCC) gaf vorige maand aan dat banken in de VS mogelijk bitcoindiensten mogen aanbieden.

De OCC is een overheidsorgaan die toezicht houdt op de nationale banken. Zij houden de handhaving van de wetten in de gaten. In Nederland is de regulering en mindset nog niet zo ver dat je Bitcoin kunt bewaren bij bijvoorbeeld de ING, ABN Amro of de Rabobank.

Het staat wel haaks op de filosofie van Bitcoin dat je geld in eigen beheer kunt nemen en geen tussenpersonen meer nodig hebt voor betalingen. Echter kan het voor bepaalde doelgroepen een welkome ontwikkeling zijn.

Bij het opslaan van een groot vermogen aan Bitcoin is het fijn om een specialist te gebruiken die verstand heeft van custody van cryptovaluta. Ook voor minder technisch onderlegde investeerders kan dit de weg naar Bitcoin makkelijker maken.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCcustody