Bitcoin (BTC) analyse: na consolidatie nu uitbraak richting $12.000?

Bitcoin (BTC) update – Na een aantal dagen consolideren lijkt Bitcoin uit te breken naar boven. Dit gaat gepaard met een flink aantal short liquidaties ter waarde van $44 miljoen. De koers Echter blijkt Bitcoin moeite te hebben met $12.000 en lukt het nog niet om dit niveau te breken.

Waar de prijs heen gaat, is afhankelijk van de reactie de komende uren op de huidige prijs. Gaan we door de $12.000 of vormen we een double top en komt het testen van $10.000 weer in zicht?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin analyse

De markt blijkt telkens weer positief te reageren op consolidaties. Het lijkt er dan ook steeds sterker en sterker op dat de bearish dagen achter ons gelaten kunnen worden.

Na enkele dagen te hebben geconsolideerd, probeert Bitcoin het ook weer om $12.000 dollar te breken. Dit is tot nu toe nog lastiger dan verwacht.

Gekeken naar de 1h chart is er een sterke weerstandszone rond de $12.000. De huidige afwijzing van dit level zorgt voor de welbekende double top formatie.

Bitcoin (BTC) analyse: na consolidatie nu uitbraak richting $12.000?
Bitcoin 1h chart 8 juli 2019

Mocht Bitcoin in de komende uren de $12.000 niet breken, dan lijkt het er sterk op dat de prijs op korte termijn weer richting de $10.000 zal zakken om vervolgens deze support te testen.

Wanneer Bitcoin wel weet door te breken door $12.000 dan kunnen we een sterke reactie verwachten. Dit mede doordat het een hele sterke resistance is.

Het breken hiervan kan ervoor zorgen dat een prijs rond de $13.000 en $14.000 en misschien meer bij veel ‘fear of missing out’ (fomo) onder beleggers.

Conclusie

Momentum indicators lijken meer te neigen naar een koersdaling. Maar met een nieuwe consolidatie ronde kunnen ze snel “afkoelen” en nieuwe ruimte geven voor een stijging.

Een prijsconsolidatie rond deze levels is daarom erg bullish. En zorgt voor sterke support en meer kans op stijgen.

Altcoins

Hoe staat het met de altcoins? Hieronder de top 10 cryptomunten in de markt. Een aantal minnetjes en plusjes. Met uitzondering van onder meer OmiseGo (OMG) dalen de altcoins in satoshi waarde (t.o.v. BTC).