Bitcoin (BTC) boven $10.000, altcoins zitten in het slop

789 totale weergaven

Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven op een prijs van $10.068. De prijs dook eerder vandaag onder de magische grens van tienduizend, maar voorlopig kost een BTC toch weer meer dan dat.

De dominantie van bitcoin in de markt groeit gestaag door. Met 68.3% (volgens CoinMarketCap) is bitcoin nog altijd de koning van de markt. In onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat bitcoin sinds januari 2018 uit een dalletje is geklommen wat betreft het marktaandeel in de gehele cryptospace.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In het begin van 2017 was het marktaandeel nog ruim 80%. Maar mede door de ICO hype en de opkomst van Ethereum dook het aandeel van BTC in de markt tussen juli 2017 en juli 2018 regelmatig onder de 40%.

Bitcoin dominantie

Bitcoin (BTC) boven $10.000, altcoins zitten in het slop

Altcoins

Ondanks een kleinere opleving de laatste paar dagen blijven altcoins het onverminderd slecht doen tegenover de grootste cryptomunt.

Cryptotwitter

Wat zeggen de analisten op Twitter over de korte termijn koers van bitcoin?

Peter Brandt ziet bitcoin sneller groeien dan in de periode van 2015-2017. De ervaren belegger voorziet een scenario waarbij BTC opnieuw grote stijgingen gaat laten zien, net als in de vorige periode.

Josh Rager zag ook dat de 4-uursgrafiek er voor bitcoin niet uitzag, maar de koers is sindsdien hersteld.

Wanneer bitcoin de ‘groene zone’ verlaat, voorziet Crypto Michaël een flinke daling richting $8.500.

Groetjes aan alle altcoin hodlers.

?s=19

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...