Bitcoin (BTC) full node in browser van elektrische Tesla auto

1044 totale weergaven

Het mooie van Bitcoin is dat iedereen mee kan doen aan het netwerk door een eigen node te hebben. Er is nu zelfs iemand die zo ver is gegaan, dat hij een node draait in zijn Tesla.

Bitcoin full node

Elektrische auto’s en cryptocurrencies hebben weinig overeenkomsten, behalve dat ze tamelijk innovatief zijn. Op twitter deelt bcoin een video waarin het deze twee werelden samenbrengt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bcoin is een project dat het gebruik van Bitcoin-gerelateerde producten (zoals nodes, mining en betalingen) makkelijker wil maken.

Deze keer hebben ze een full node geïntegreerd in een Tesla. Hiervoor maken ze gebruik van het onboard computer systeem van de elektrische auto.

Op de video is te zien hoe de node bezig is om de blocks te downloaden. En hoewel het heel onwaarschijnlijk klinkt, schijnt het allemaal te werken.

Zoals gezegd zit bcoin achter dit nieuws. Dit is een project dat op zoek is naar de alternatieve implementatie van het Bitcoin-protocol, dat kan worden gebruikt om een node op elke machine uit te voeren.

Zo hebben ze een implementatie om via een browser een node te draaien. Als gevolg hiervan is het Bitcoin-netwerk in de auto terecht gekomen.

Hoewel dit een heel unieke manier was om het Bcoin-project te verkopen en de mogelijkheden van een Tesla te presenteren, is dit niet de beste manier om een Bitcoin node te runnen. Het runnen van een Bitcoin-node kost namelijk veel resources, zoals processing power.

Niet aan te raden

Het feit dat de computer constant wordt gebruikt om de node te draaien en het gegevens moet downloaden en verwerken, is niet heel goed voor de auto.

Onder de video wordt ook direct gereageerd. Er zijn namelijk minimaal twee problemen:

Bcoin laat op haar website ook al weten dat je twee keer na moet denken voordat je hieraan begint:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“This will use a lot of your bandwidth, CPU, and potentially disk space.”[/penci_blockquote]

Met andere woorden: de video laat zien dat het syncen enkele seconden werkt, maar het is onwaarschijnlijk dat dit proces lange tijd goed blijft gaan.

Het is de eerste keer dat iemand probeert een node te runnen in een auto. Echter is het niet raar om hier wat anders dan een PC voor te gebruiken. De Raspberry Pi apparaatjes werken verrassend goed om de blockchain op te syncen.

Heb jij al een eigen node draaien (op bijvoorbeeld je smartphone) of andere leuke ideeën? Komt langs in onze Telegram chat en praat gezellig mee!

Bron: Bitcoinist

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCnodeTesla