Bitcoin (BTC) gaat naar $8.000 volgens de theorie van de Bitcoin (BTC) futures

Gisteren (vrijdag, red.) was het weer de tijd dat de future contracten bij de Chicaco Mercantile Exchange (CME) verliepen. Hoewel deze financiële derivaten in dollars worden afgehandeld, heeft dit volgens een gerenommeerde analist wel invloed op de prijs van Bitcoin (BTC).

We zouden volgens hem de komende twee weken een positieve prijsrally kunnen gaan zien

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin futures

De populaire trader Luke Martin deelde op twitter een analyse over de verloopdatum van de maandelijke futures bij de CME. In zijn onderzoek verzamelde hij de data vanaf juni 2018 tot vorige maand. Hij kwam er achter dat BTC de twee weken na deze expiration date in het groen stijgt.

Lees ook: Bitcoin futures, wat zijn dit eigenlijk?

Gemiddeld gezien stijgt Bitcoin 2,9% in de eerste week na de verloopdatum van de contracten. Als je er nog een weekje aan vast plakt, en dus kijkt naar twee weken ná deze datum, steeg de prijs gemiddeld met 3,9%.

De week vóór deze data, daalde de prijs gemiddeld met 2,4%. De afgelopen week was de daling van BTC trouwens 5,1%, wat dus iets extremer is dan het gemiddelde.

De afgelopen vier maanden onderging BTC een forse daling voor de verloopdatum, maar pakte het hierna ook flinke winst. Gaat dat deze maand weer het geval zijn?

Bron:

Bitcoin (BTC) gaat naar $8.000 volgens de theorie van de Bitcoin (BTC) futures

Hoewel het verlopen van de future contracten op de korte termijn positief kan zijn voor de prijs van Bitcoin, zijn sommige analisten ervan overtuigd dat de contracten van de CME de prijs van BTC voor de lange termijn onderdrukken.

Manipulatie van de markt

Deze futures werden geïntroduceerd op 18 december 2017. Dit was ook de dag dat Bitcoin op zijn hoogste punt ooit stond. Het ‘bijzondere’ is dat je met deze futures kunt speculeren op een dalende waarde van Bitcoin.

Je kunt short gaan en daarmee dus de prijs omlaag drijven. In de normale spot markt is dat niet mogelijk, omdat je dan alleen cryptomunten kunt dumpen als je deze al in bezit hebt.

De link tussen de dalende prijs van BTC en de opkomst van de futures, is al meer mensen opgevallen. Andreas Antonopoulos sprak hier al eens over met de bekende crypto-influencer Ivan on Tech.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”We weten allemaal dat toen de Bitcoin-bubbel in 2017 heel snel begon te groeien, de Amerikaanse Schatkist (U.S. Treasury, red.) besloot om de komst van de futures-markten te versnellen om de bubbel zo te stoppen.”[/penci_blockquote]

En er zijn meer mensen die deze theorie aanhangen. Voormalig voorzitter van de Commodities and Futures Trading Commission, Christopher Giancarlo, vertelde in een interview met CoinDesk dat destijds de “CFTC, de U.S. Treasury, de SEC en de National Economic Council” de Bitcoin-bubbel lieten knappen door de Bitcoin-futures toe te staan.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”We zagen de bubbel als maar groeien en dachten dat dit beste manier was om de markt ermee om te laten gaan.”[/penci_blockquote]

Wat denk jij? Geef ons jouw mening over de BTC futures en praat gezellig mee in onze Telegram chat.

Bron: NewsBTC

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCCMEfutures