Google als middelpunt van nieuwe Bitcoin ransomware scam

884 totale weergaven

Website-eigenaren lopen het risico dat ze hun accounts bij Google AdSense op moeten schorten, als ze weigeren losgeld in bitcoin te betalen. Een groepje oplichters komt namelijk met een nieuwe tactiek.

Bitcoin via Google

Het is een nieuwe soort scam die de oplichters op touw hebben gezet. Hackers proberen grote hoeveelheden verkeer (dat zijn: internetbezoekjes) naar banners en advertenties te sturen die bij een specifiek bedrijf op de site staan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zodra een bezoeker daar is, activeren de hackers ‘anti-fraud protection tactics’ van Google. Hierdoor laten ze lijken alsof het verkeer op de site ‘gemanipuleerd’ is. Hierdoor kan het ook lijken alsof de bedrijven proberen hun eigen SEO (search engine optimalization) te verbeteren door constant te klikken op hun eigen advertenties.

Door de enorme toename van de bezoekersaantallen, komt het bedrijf voor Google in negatief daglicht. Hierdoor moeten ze snel actie ondernemen. Dit resulteert vaak dat bepaalde advertenties of websites worden verwijderd of weggehaald.

De hackers sturen echter snel een bericht door aan het getroffen bedrijf met het verzoek een losgeld om $5.000 in bitcoin te betalen om vervolgens de toegang tot hun website met advertenties terug te krijgen.

Bedrijven die niets verkeerd hebben gedaan, zijn hierdoor de pineut. Google straft de bedrijven eigenlijk omdat ze zelf niet niet in staat is om de nodige controles uit te voeren. Het is voor Google onmogelijk om uit te zoeken of bedrijf wel of niet echt bestaat.

Google over crypto

Google is niet heel erg cryptovriendelijk geweest de afgelopen jaren. Zo verwijderde het rond de Kerstdagen de toegang tot de browser extensie MetaMask. In dit geval kan de internet gigant er echter niet veel aan doen dat Bitcoin in het spel komt als losgeld.

In het geval van de scam met de Google AdSense-accounts worden bedrijven gewaarschuwd om op te letten voor ‘verdachte klikken’. Ze worden gewaarschuwd om Google onmiddellijk op de hoogte te stellen als ze dit merken. Zo is namelijk te voorkomen dat hun accounts worden opgeschort of verwijderd.

Google heeft zes maanden geleden aangekondigd dat het in de toekomst harder zou werken om ‘invalid traffic’ aan het licht te brengen.

Bron: Livebitcoinnews

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCGoogle