Correlatie tussen Bitcoin en goud bereikt hoogste punt in 10 jaar

1001 totale weergaven

De Bitcoin prijs doet het al enkele dagen rustig aan. Maar ondanks dat het rondom de koers niet heel spannend is, zien we iets anders opmerkelijks. De correlatie van de cryptomunt met goud is de laatste tijd enorm toegenomen.

Bitcoin en goud

Volgens data van Coin Metrics heeft de 60-daagse correlatie van goud en Bitcoin nu de 0,5 bereikt. Deze positieve correlatie begon in juli. Bitcoin consolideerde op dat moment op de $9.000 en de dollar verzwakte.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

En deze positieve correlatie staat daarmee op het hoogste punt ooit!

Correlatie tussen Bitcoin en goud bereikt hoogste punt in 10 jaar

Als we kijken naar de September Crypto Market Outlook van Bloomberg zien we dat de correlatie tussen goud en Bitcoin hier de 0,8 aantikt. Deze waarde is hoger omdat ze deze waarde op een iets andere manier berekenen met andere data. Zij kijken naar de data interrelation op maandelijkse basis

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“On a 12-month basis, the quasi-currencies are about 0.80 correlated, the highest in our database since 2010.”[/penci_blockquote]

De indicator die Bloomberg aan houdt, geeft dus ook de hoogste waarde aan sinds de oprichting van Bitcoin in 2009.

Goud heeft dit jaar inmiddels een nieuwe all-time high gemaakt. Bitcoin, hoewel het een flinke opmars maakte, nog niet.

Waarde opslag

Wat heeft dit te zeggen? Het mag algemeen bekend zijn dat Bitcoin veel eigenschappen heeft van goud: het is schaars en moeilijk te ‘delven’. De cryptomunt is zo bedacht dat het, net als goud, moet kunnen fungeren als store of value.

Men is het gaan zien als manier om waarde op te slaan in tijden van economische crisis. In het geval van inflatie of een ingrijpende financiële crisis, vluchten beleggers zich tot goud omdat het zijn waarde al duizenden jaren heeft bewezen. Maar ook tot Bitcoin, en dit blijft niet bij de theorie.

De afgelopen maanden hebben een aantal partijen al daad bij hun woord gevoegd. Precies om deze redenen kocht Microstrategy voor $250 miljoen aan Bitcoin om dit aan te houden als kasreserve. Paul Tudor Jones geeft aan om eenzelfde reden Bitcoin te hebben en ook Wall Street miljonair George Ball maakt de overstap naar Bitcoin als nieuwe safe haven voor geld.

De cryptocurrency begint dus steeds meer erkenning te krijgen. En de correlatie liegt er niet om. De marktupdate van Bloomberg schrijft er ook over:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Mike McGlone, onderzoeker van Bloomberg”]”De belangrijkste kenmerken van goud en Bitcoin – beperkte voorraad, waardeopslag, diversificatie en quasi-valuta – zullen volgens ons blijven bestaan ​​in een wereld van ongekende kwantitatieve versoepeling (of geldverruiming, red.)”[/penci_blockquote]

Heb je vragen over het nieuws of wil je er over doorpraten? Kom eens gezellig langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC