Vermoedelijke 17-jarige hacker Twitter had al $3 miljoen aan Bitcoin

888 totale weergaven

De hacker van Twitter zou de eigenaar zijn van ruim $3 miljoen aan Bitcoin (BTC). Dat blijkt uit de rechtszitting van afgelopen zaterdag.

De 17-jarige jongen uit Florida die ervan wordt beschuldigd Twitter te hebben gehackt, heeft volgens zijn advocaat maar liefst 300 BTC op zak.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Twitter hack

Afgelopen zaterdag berichtten we al dat Graham Ivan Clark, want zo heet de tiener, was opgepakt in Tampa (Florida). Samen met een Brit en een andere Amerikaan wisten ze in te breken in een portaal waar medewerkers van Twitter toegang toe hebben.

Op deze manier kregen ze de toegang tot een heleboel grote accounts, waaronder die van Elon Musk, Bloomberg en Kanye West.

Nu informeert David Weisbrod, de advocaat van Clark, in een rechtszitting meer over Clark. Hij zou 300 bitcoin in bezit hebben. Met de huidige marktprijs komt dat neer op ongeveer $3,35 miljoen, schrijft The Block.

Volgens de aanklagers moet deze Bitcoin illegaal zijn verkregen, afgaand op het “gedrag” van Clark. Ze vermoeden dat hij dit op een soortgelijke manier heeft verkregen, als met de Twitter hack.

Weisbrod ontkent deze bewering stellig en zei dat Clark vorig jaar ook al het middelpunt was van een strafrechtelijk onderzoek. Destijds wilden de aanklagers ongeveer $15.000 aan cash geld en 400 Bitcoin van Clark in beslag namen.

Vermogen in Bitcoin

Zo ver kwam het uiteindelijk niet, omdat de aanklagers de beschuldigingen introkken. Volgens Weisbrod gaven ze hem het geld en de 300 BTC terug. En daarom zou het volgens zijn advocaat legitiem zijn dat de 17-jarige jongen al zo’n groot vermogen in bezit heeft.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Ik kan geen groter signaal van legitimiteit weten dan als de wetshandhavers het geld teruggeven.”[/penci_blockquote]

Het is overigens niet duidelijk waarom de aanklagers slechts 300 BTC terug hebben gegeven en niet de volledige 400 Bitcoin.

In totaal heeft Clark 30 aanklachten aan z’n broek hangen door zijn actie. Het is onbekend van wie deze klachten afkomstig zijn.

Hij was de mastermind achter de hack, waarbij hij hulp kreeg van de 19-jarige Brit Mason Sheppard en de 22-jarige Nima Fazeli. Volgens de regionale nieuwssite Tampa Bay heeft hij deze jongens omgekocht met de taak om medewerkers van Twitter te manipuleren.

De politie is Clark op het spoor gekomen, omdat de wallet adressen van de twee handlangers gelinkt waren aan Coinbase en Binance.

Daardoor hadden al de mixing activiteiten (via de Wasabi wallet) geen nut meer. Clark is momenteel op borgtocht voor een bedrag van $750.000.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCmisdaad