Hackers Bitfinex uit 2016 verplaatsen weer $26 miljoen aan Bitcoin (BTC)

862 totale weergaven

De hackers van Bitfinex zijn weer actief. Gisteren is er namelijk meer dan $26 miljoen aan Bitcoin verplaatst. Deze maakten ze vier jaar geleden buit bij de hack van de cryptobeurs Bitfinex.

Bitfinex hack

Het gaat in totaal om zeven transacties. Omdat de blockchain transparant en open is, kan iedereen dit inzien. Daarom zijn er databots die deze UTXO’s hadden gemarkeerd. Whale Alert maakte melding van deze transacties. De vorige keer dat de gestolen Bitcoin in beweging kwam dateert van augustus.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het totaal van $26 miljoen is opgeknipt in verschillende delen. Zes van de zeven transacties van gisteren betroffen tussen de $4,1 en $4,8 miljoen. Verder was er één kleinere transactie van ongeveer $12.000.

Eerdere verplaatsingen Bitcoin

Dat de hackers nog leven en nog bij de Bitcoin kunnen is geen verrassing. Eind juli en begin augustus waren ze namelijk nog actief. Het is zeker niet de eerste keer dat er een poging is gedaan om de gebrandmerkte BTC naar een andere wallet te verplaatsen. Dit zijn oudere bekende verschuivingen op de blockchain:

Het zijn allemaal maar kleine fracties van het totaal gestolen bedrag. Totaal maakten de hackers maar liefst 119.756 BTC buit.

In 2016 was de prijs van Bitcoin zo’n $600. Die gestolen BTC waren dus gezamenlijk $72 miljoen waard. Momenteel zou het totaal boven de $1 miljard liggen. Vorige maand liet Bitfinex weten beloningen uit de delen aan de gouden tip(s):

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Bitfinex geeft een beloning aan aan alle personen die ons in contact brengen met hackers die verantwoordelijk zijn voor de ongeoorloofde overdracht van bijna 120.000 BTC van de beurs in augustus 2016. Als onderdeel hiervan biedt Bitfinex ook een beloning aan de hackers zelf voor de terugkeer van de gestolen BTC.”[/penci_blockquote]

Wil je meepraten over het nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chat en praat mee!