Royal Bank of Canada onderzoekt mogelijkheden Bitcoin (BTC) handelsplatform

De Royal Bank of Canada (RBC) maakt bekend dat het onderzoek doet aan een handelsplatform voor Bitcoin en andere cryptocurrencies. Het moet gebruikt gaan worden voor in-store en online aankopen. Ook investeringen moeten op dit platform thuis gaan horen.

Bank en Bitcoin

Verder kijkt de bank ook naar de mogelijkheden dat klanten bankrekeningen kunnen openen die bestaan uit digitale valuta.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het lijkt een serieuze stap in de richting van de adoptie van cryptocurrencies. Volgens een rapport gaat het over een platform waar men Bitcoin, Ether en een aantal andere cryptomunten kan kopen en verkopen.

Marc Kaufman, advocaat van een bedrijf uit Washington, benadrukt dat dit een grote stap is:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Ik kan mij geen enkele grote bank uit de hele wereld heugen die het plan heeft om een crypto exchange te maken”[/penci_blockquote]

Het is niet de eerste stap zijn die de RBC zet in de richting van cryptocurrencies. In 2017 maakten ze al bekend dat ze de blockchain technologie wilden gebruiken om betalingen naar Amerikaanse banken te versoepelen.

Later onthulde de bank ook al dat ze blockchain gebruiken om de identiteiten van hun klanten te verifiëren.

Noodzaak of onnodig?

Als je een beetje bekend bent in de wereld van Bitcoin, kun je je wellicht een ander verhaal uit Canada herinneren. Hier vond eind 2018 namelijk het schandaal plaats met QuadrigaCX.

Deze Canadese beurs moest haar deuren sluiten omdat CEO Gerald Cotten dood werd gevonden in India.

Hij had toegang tot de cold storage van de beurs en daardoor raakte grofweg $190 miljoen aan fondsen van de gebruikers onbereikbaar.

Dergelijke problemen zijn bijna inherent aan deze opkomende markt. De wereld van de digitale valuta moet nog veel problemen overwinnen om de acceptatie en adoptie van crypto te vergroten.

Wat de RBC nu doet, kan hier wel eens heel veel aan bijdragen. Als deze grote banken en haar ondernemingen in Bitcoin en cryptocurrencies gaan stappen, is dat over het algemeen een stap in de goede richting lijken.

Ondanks dat Bitcoin anarchistisch en decentraal geld is, en banken hier dus eigenlijk bij weg willen blijven, is het goed dat platformen en exchanges bij ‘betrouwbare’ partijen ondergebracht worden.

Het nadeel is wel dat er in dit soort gevallen wel over custody oplossingen gaat. Hier blijft nog steeds het motto ‘not you keys, not your coins’ overeind staan.

Bron: Cryptopotato

Lees meer over:
bankBitcoin nieuwsBTCCanada