Maar liefst 64% van alle Bitcoin (BTC) is sinds 2018 niet meer verplaatst

767 totale weergaven

Meer dan 60% van alle Bitcoin (BTC) die de afgelopen 11 jaar in circulatie is gebracht, is het afgelopen jaar niet verplaatst. Deze cryptomunten zijn in dezelfde wallet gebleven, wat aantoont dat er een toenemende vraag is onder investeerders.

Dit is de conclusie die analist Rhythm maakte. Hij deelde vandaag enkele statistieken over het Bitcoin netwerk op zijn twitteraccount.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin hodlers

Het gaat over grofweg 11,58 miljoen BTC die sinds 2018 in dezelfde wallet zijn gebleven. Dit is maar liefst 64% van de huidige circulating supply. In totaal zijn er op dit moment iets meer dan 18 miljoen Bitcoin vrijgegeven. Dit getal zal tot het jaar 2140 geleidelijk oplopen naar 21 miljoen.

Het cijfer is opvallend omdat Bitcoin in het afgelopen jaar groeide van $3.100 (afgelopen december) tot het hoogtepunt van $13.800 slechts zes maanden later.

Vervolgens daalde de prijs met 52% van de top om op 25 november een nieuwe dieptepunt van $6.500 te noteren. Ondanks deze prijsveranderingen zijn er dus enorm veel hodlers. Er zijn dus veel Bitcoiners die hier schijnbaar voor de lange termijn in zitten.

Als je zelf de informatie over deze statistieken wilt bekijken kun je terecht op bitinfocharts.

Opvallend is dat de lijn in bovenstaande tweet/grafiek dus zowel in de bull- en de bearmarkten is toegenomen. Dit laat zien dat beleggers liever BTC sparen in plaats het besteden van de behaalde potentiële winst.

Bitcoin kopen? Neem eens een kijkje op Bitcoin Meester!

Sparen en uitgeven

Het principe van sparen zit in Bitcoin ingebakken. Bij een valuta die devalueert doordat het aanbod te manipuleren is, stimuleert dit de gebruiker indirect om het geld uit te geven (of te lenen).

Zoals Saifedean Ammous in zijn populaire boek ‘The Bitcoin Standard’ al samenvatte, voelen consumenten de drang om fiat geld sneller uit te geven, omdat het op lange termijn zijn waarde verliest.

Bitcoiners daarentegen laten zien dat ze de “low time prefer” hebben. Dit wijst op een toekomst waarin het winstgevender is te sparen dan om geld zo snel mogelijk te uit te geven. Lees ook: Bitcoin en de Oostenrijkse School: Hoge of lage tijdsvoorkeur?

Overigens zit in dit getal wel een aanzienlijke hoeveelheid BTC die verloren zijn gegaan. Ook de muntjes van bedenker Satoshi Nakamoto zijn al meer dan een decennium onaangeroerd.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC