Deze miljardair en Wall Street investeerder heeft nu ook beetje Bitcoin

892 totale weergaven

De grote jongens weten Bitcoin (BTC) te vinden. Waar bijvoorbeeld Raoul Pal al langer om is en ook Paul Tudor Jones de cryptomunt niet meer kan negeren, mogen we er weer een grote naam aan toevoegen. Het gaat om Wall Street veteraan Stanley Druckenmiller.

Wall Street wakker?

Gisteren maakte de Wall Street-investeerder bekend dat hij long is op Bitcoin. Hoewel het voor de doorsnee Bitcoiner misschien een onbekende naam is, is Druckenmiller een man met statuur.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In 2010 had hij $12 miljard onder beheer toen hij president was van Duquesne Capital. In de crisis van 2008 wist hij als een van de weinige investeerders wint te maken. Zijn vermogen wordt geschat op $4,4 miljard. Daarmee staat hij op de 167e plek in de Fortune 400, een lijst met de vierhonderd rijkste Amerikanen.

Gisteren sprak hij bij het Amerikaanse CNBC over Bitcoin. Hij krijgt de vraag over de activa die hij in zijn ‘dollar-decline basket’ heeft. Druckenmiller noemt als reactie dat hij de komende vijf à zes jaar veel inflatie verwacht.

Goud en Bitcoin

Hoewel hij goud zeker niet aan de kant zet (mede vanwege de track record van 5000 jaar), ziet hij dat Bitcoin als activaklasse een enorme aantrekkingskracht heeft. Druckenmiller ziet het als oppotmiddel voor zowel de milennials als voor het zogenoemde ‘West Coast Money’.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Als je kijkt naar de extreme maatregelen die de Fed heeft genomen en het feit dat ze de creatie van schuld aanmoedigen, denk ik dat het een grote kans is dat we inflatie krijgen in de komende vijf of zes jaar, te beginnen misschien over een jaar of twee. De economie komt door het vaccin weer op gang en er zit weer een stimulus aan te komen.”[/penci_blockquote]

Interessanter nog: “Ik heb veel meer goud dan Bitcoin, maar als goud werkt, dan gaat Bitcoin waarschijnlijk vele malen beter werken.”

Hij geeft niet aan om hoeveel Bitcoin het gaat en op welke manier hij het gekocht heeft. Gezien hij vertelt dat zijn blootstelling aan goud vele malen groter is dan die aan Bitcoin, zou je kunnen redeneren dat het om om minder dan 1% gaat.

Gevestigde orde

Raoul Pal zit al wat langer in de rabbithole en past qua naam wel in het rijtje van de Wall Street veteranen. Hij noemt dat dit soort uitspraken de obstakels voor hedge funds weg neemt om in Bitcoin te stappen. Druckenmiller is namelijk een zeer gerespecteerde naam in de markt van macro investeerders.

Antony Pompliano zet voor het gemak de grote namen nog eens op een rijtje: Paul Tudor Jones, Stanley Druckenmiller, Cathie Wood, Chamath Palihapitiya, Mike Novogratz, Abigail Johnson en Jack Dorsey: allemaal zijn ze in meer of mindere mate met Bitcoin bezig.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!