Gaat de bitcoin koers richting $7.800? Volgens deze analist is het onvermijdelijk

De koers van Bitcoin (BTC) lijkt aan het einde van deze week een sprintje te willen trekken richting de $7.800. Het consolideren lijkt gestaag door te gaan met daarin een lichte stijging.

Hiermee begeeft de prijs van Bitcoin zich momenteel rond de $7.500. Wat net boven een belangrijke support level ligt. Mocht de koers hier stabiel blijven en niet naar beneden door de $7.400 zakken, dan is dat goed nieuws.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een voorbode van een bullish week, met daarin als doel een pump van boven de $7800.

Bitcoin (BTC) analyse

Het lijkt erop dat de bulls kracht beginnen te tonen en de koers weer omhoog willen pushen. Ondanks een vrij rustige markt met consolidatie, is er een lichte stijging omhoog te zien.

Het belangrijke level waar de afgelopen week ook veel om te doen was, lijkt nu weer te dienen als support. Een prijs boven $7.400 als afsluiter van de week maakt het een bullish weekeinde.

Gekeken naar de chart zien we goed terug dat $7.400 een belangrijk level is, met veel testen zonder doorbraak aan beide kanten. De meest recente test lijkt te zijn geslaagd en houdt voorlopig stand. Ook is het goed te zien dat de kracht van bears afneemt.

Daarmee geeft een lichte verkoopdruk al overreactie van momentum indicators. Een kleine beweging omlaag maakt momentum indicators als de Stochastic al oversold. Een goed teken voor bulls, want weinig mensen zijn het momenteel eens met bears.

Bitcoin 4h chart 8 December 2019

Gaat de bitcoin koers richting $7.800? Volgens deze analist is het onvermijdelijk

‘Bitcoin koerst op $7.800 af’

Wanneer een nieuwe uitbraak naar boven lijkt te gaan gebeuren is $7.800 het eerste belangrijke level. Deze wordt historisch gezien als zeer sterk ervaren en kan dus zoals we zien in de chart ook moeilijk zijn om te gaan doorbreken.

Met het huidige consolideren rond $7.500 wordt de kans groter en groter dat een succesvolle uitbraak gaat plaatsvinden.

Het doel is dan voorlopig ook het breken en stand houden van $7.800, verdere uitbraken naar boven lijken nog niet in zicht. Maar kan als reactie van doorbraak wel gaan volgen. Een belangrijk level om dan in de gaten te houden is uiteraard $8.000.

Bitcoin hourly chart 8 December 2019

Gaat de bitcoin koers richting $7.800? Volgens deze analist is het onvermijdelijk

Bitcoin kopen? Dat doe je bij Bitcoin Meester!

Sterke support bij $7.300 en $7.200

Als we iets verder inzoomen naar een lager timeframe zien we de mooie beweging omhoog goed terug. Echter zien we daar ook kansen op een lichte daling alvorens we verder zouden kunnen stijgen.

De Stoch geeft aan dat er momenteel weinig volume onder de huidige beweging licht. Met als gevolg dat er waarschijnlijk op korte termijn niet veel beweging omhoog kan worden verwacht. Tenzij de prijs een paar uur blijft hangen en verder zal consolideren.

Er ligt nog een mogelijkheid dat de koers $7.400 gaat testen, voordat de weg omhoog verder gaat. Mocht deze test niet slagen dan liggen er meerdere sterke support levels onder, waaronder $7.300 en $7.200.

Door het consolideren is het gebied rondom $7000 sterk geworden, en zal deze niet zomaar doorbreken. Maar het is geen Bitcoin als we niet rekening houden met gekke bewegingen.

Ondanks dat een stijging voor de hand ligt, is het geen uitgemaakte zaak en kan een nieuwe daling zomaar plaatsvinden.