Bitcoin (BTC) daalt richting $10.300, Brave populaire browser in Japan

935 totale weergaven

Bitcoin (BTC) heeft op moment van schrijven een prijs van $10.304 op Bitstamp en is ruim 2% gedaald het afgelopen 24 uur.

Zondagmiddag dook de prijs onder de $10.440 en sindsdien vertoont de koers een dalende trend. Op Bitstamp is de afgelopen 24 uur even de $10.229 aangetikt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daalt richting $10.300, Brave populaire browser in Japan

Bron: Cryptocompare

Voorlopig lijkt BTC een support bij $10.200 en $10.000 te houden, maar volgens analist Martijn zijn dit geen stevige steunen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]De onderliggende support levels, om te beginnen bij de $10.000, zullen de eerste stop zijn voor de prijs.

Deze is zowel als support als resistance erg sterk en zal genoeg weerstand kunnen bieden om de prijs erboven te houden. Mocht dit niet het geval zijn dan zal de $9.000 wederom een veilige range zijn voor de koers.[/penci_blockquote]

Mr. Coingrats concludeert in zijn technische analyse dat het zaak is dat de koers boven de $10.180 om de ingezette downtrend sinds eind juni te kunnen breken.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Sluit er een dag candle onder dat niveau? Dan verwacht ik een daling. Maar vooralsnog ben ik bullish en hoop ik volgende week te kunnen meedelen dat we boven de $11.000.[/penci_blockquote]

Altcoins

De altcoins laten een wisselend beeld zien. Een aantal cryptomunten zoals EOS, Dash en Tezos staan nog in de plus het afgelopen etmaal. Zij stijgen ten opzichte van Bitcoin. Ook opvallend is de stijging van Cosmos (ATOM), die nog ruim 12% in de plus staat in dollars.

Diverse analisten waken ervoor niet gelijk te enthousiast te zijn over deze kleine cryptomunten.

Analist Josh Rager benadrukt beleggers ook de volgende beweging van BTC in de gaten te houden, wat de altcoins ook gaan doen.

Alex Krüger merkt op dat er feitelijk geen nieuw kapitaal naar de altcoins vloeit en maakt een vergelijking met de waardering van bedrijven die winstgevend zijn.

Brave populair in Japan

De mobiele browser Brave is populair in Japan, zo meldt een gebruiker op Reddit. Saillant detail is dat de app vaker gedownload is dan Firefox, die bekendere browser van de hand van Mozilla.

Brave staat op plek negen in de categorie ‘communicatie’ bij Android met twee miljoen recente downloads. Firefox had iets meer dan 500.000 downloads, zoals uit onderstaande screenshot blijkt.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd