Hackers Kucoin proberen 425 Bitcoin (BTC) te witwassen met ChipMixer

985 totale weergaven

Een deel van de Bitcoin (BTC) die afkomstig is van de hack van cryptobeurs Kucoin is in beweging. Dat suggereert blockchain analysebedrijf Elliptic. Naar verluidt proberen de hackers de sporen te wissen met een mixer.

Hack Kucoin

Alweer bijna twee maanden geleden werd duidelijk dat er een heleboel Bitcoin was gestolen uit de hot wallet van Kucoin. In totaal zou het gaan om meer dan $200 miljoen. De beurs schreef in een van hun rapporten dat er naast Bitcoin ook veel Ether en andere ERC-20 tokens vanuit de hot wallets waren gestolen. De assets in de cold wallets bleven wél veilig.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze ERC-20 tokens gingen al snel door UniSwap heen. Zo werden ze soort van witgewassen en ingeruild voor andere cryptovaluta. Maar de hackers kregen ook 1008 BTC in handen. Deze zijn nu dus ook gemixt.

Volgens Tom Robinson, onderzoeker en mede-oprichter van het Elliptic, zijn de gestolen Bitcoin eerder deze week verplaatst.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”De dief van Kucoin is nu begonnen met het verplaatsen van de gestolen Bitcoin. Het proces is aan de gang, maar van de 1008 gestolen BTC zijn er nu 425 BTC naar ChipMixer gestuurd, een mixservice. Dit begon op maandagochtend”[/penci_blockquote]

ChipMixer makt het mogelijk om UTXO’s te mixen met die van andere mensen. Zo kun je de herkomst van de coins (deels) verdoezelen. Je gooit als het ware jouw Bitcoin op een hoopje met die van een andere en krijgt vervolgens die van iemand anders terug. Zo is er niet echt meer een relatie tussen leggen tussen de nieuwe en de oude output.

Hackers Kucoin proberen 425 Bitcoin (BTC) te witwassen met ChipMixer

Mixer

Met ChipMixer kunnen gebruikers hun Bitcoin storten en zogeheten “fiches” ontvangen die samen hetzelfde bedrag bedragen. Gebruikers kunnen hun fiches splitsen en samenvoegen voordat ze deze weer opnemen. Hiermee kunnen de gebruikers “weddenschappen” plaatsen die de grootte van een bepaalde chip kunnen verdubbelen. Je kunt dit aantal ook verlagen door ze aan andere mensen te doneren.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Zelfs als je met de analyse van de blockchain er van uit gaat dat er veranderingen zijn met deze fiches, kunnen we niet voorspellen hoeveel men heeft verloren of gewonnen of hoeveel je hebt gedoneerd.”[/penci_blockquote]

Van het in totaal $200 miljoen gestolen geld is er al een deel terug gekomen bij Kucoin, doordat andere beurzen het in beslag hebben genomen. Dit is ongetwijfeld een van de redenen waarom de hackers gebruik maken van zowel het gedecentraliseerde UniSwap als ChipMixer.