Beursgenoteerde bedrijven hebben evenveel Bitcoin als totale market cap in 2016

941 totale weergaven

Beursgenoteerde bedrijven hebben evenveel bitcoin als totale market cap in 2016. In april van het jaar 2016 was de totale market cap van bitcoin ongeveer $6.8 miljard. Iets meer dan vier jaar later heeft een kleine groep beursgenoteerde bedrijven voor diezelfde som aan bitcoin op de balans.

Het grote verschil met die tijd? De totale market cap van bitcoin is inmiddels naar meer dan $200 miljard gestegen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin blijft groeien

De vergelijking met 2016 laat zien hoeveel bitcoin de afgelopen jaren, niet alleen in market cap, is gegroeid. De digitale munt wordt door grote partijen steeds serieuzer genomen. De institutionele beleggers waar in het wereldje al jaren over is gespeculeerd is eindelijk hier.

Onder de beursgenoteerde partijen bevinden zich onder andere MicroStrategy, Galaxy Digital en Square die de afgelopen weken veel in het nieuws zijn geweest.

Verreweg de grootste investeerder in het rijtje is de Grayscale Bitcoin Trust die bijna 450 duizend bitcoin in bezit hebben. Meer dan 2% van alle bitcoin die in omloop zijn. De tweede op de lijst is de CoinShares Bitcoin Fund met 69 duizend bitcoin, gevolgd door MicroStrategy met 38 duizend bitcoin.

Het is belangrijk om hierbij te zeggen dat het gaat om beursgenoteerde bedrijven. Beursgenoteerde bedrijven zijn verplicht dit soort informatie te delen. In tegenstelling tot private bedrijven, waarvan er ook steeds meer hun reserves in bitcoin aanhouden. Die hebben alleen niet de plicht dat te delen met de wereld, wat het lastiger maakt om deze informatie boven water te halen.

De argumenten voor beursgenoteerde bedrijven en bitcoin stapelen zich op

Volgens cryptocurrency analist Andrew Kang is het geen verrassing dat beursgenoteerde bedrijven inmiddels evenveel bitcoin hebben als de totale market cap in 2016. De argumenten voor bitcoin op de balans stapelen zich met het stijgen van de bitcoin market cap op.

De volatiliteit van bitcoin neemt steeds verder af, de macro economische omstandigheden pleiten in het voordeel van bitcoin en de hash rate is de laatste maanden weer enorm toegenomen. Een kleine greep uit de vele factoren die in het voordeel van bitcoin spreken.

De fase van beursgenoteerde bedrijven die bitcoin op de balans zetten is pas net begonnen. Het kan de komende maanden zomaar eens heel interessant gaan worden op het gebied van de prijs.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....