Bitcoin is nu al groter dan Paypal en Disney, op jacht naar MasterCard

935 totale weergaven

Met de prijsstijging van Bitcoin (BTC), groeit logischerwijs ook de marktkapitalisatie van de cryptomunt. Met de huidige prijs van rond de $16.200, staat Bitcoin zelfs op de twintigste plek staat qua grootste assets.

Bitcoin als asset

Op Asset Dash staan allerlei assets weergegeven op een ‘CoinMarketCap-achtige’ manier. Het mag geen verrassing zijn dat Apple bovenaan staat met een marktkapitalisatie van $2.000 miljard, gevolgd door Microsoft en Amazon met respectievelijk $1.620 miljard en $1.580 miljard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin is nu al groter dan Paypal en Disney, op jacht naar MasterCard

Bitcoin is terug te vinden op de 20e plaats. Met een prijs van ~$16.200 en een bestaande voorraad van 18,53 miljoen BTC, komt de marktwaarde van Bitcoin neer op ongeveer $300 miljard.

Het is daarmee nog net iets kleiner dan betaalverwerker MasterCard, maar wel weer groter dan de Bank of America (BoA) en Walt Disney.

Het laat ook PayPal achter zich. Deze andere betaalverwerker is $221 miljard waard. VISA is nog buiten bereik, met een marktkapitalisatie van $400 miljard.

Bitcoin is nu al groter dan Paypal en Disney, op jacht naar MasterCard

Je kunt overigens wel je twijfels hebben bij deze lijst, gezien goud er als activa niet in voor komt. Wel staan mijnbouwbedrijven zoals Barrick Gold op de lijst.

‘Blockchain’ buzz

Er zitten heel wat bedrijven in de top 50 die zich bezig houden met Bitcoin-achtige dingen. JPMorgan (15e) bouwt met de JPM Coin zijn eigen cryptomunt en natuurlijk is ook Facebook (5e) bezig met de Libra.

Walmart, dat zichzelf terugvindt op de tiende plek, werkt niet met Bitcoin, maar is op de blockchain-trein gesprongen. Ze gebruiken deze buzz in de supplychain met een blockchain van IBM (88e).

Je zou ook linkjes kunnen leggen tussen Tesla (12e) en DogeCoin. Elon Musk, de CEO van het Amerikaans bedrijf heeft zich meerdere keren gelinkt aan de memecoin. En ook Berkshire Hathaway van Warren Buffett heeft een beetje Bitcoin, gekregen van Justin Sun tijdens het roemruchte dinner.

Als je andere cryptovaluta meeneemt in de lijst is het een lange tijd stil. Ethereum heeft nog net een plekje in de top tweehonderd weten te bemachtigen. De derde grootste cryptomunt, de stablecoin Tether (USDT), staat op de 545e plaats en Ripple (XRP) zelfs rond de 750e plaats.

Nederland

Het eerste beetje Nederlandse trots vinden we terug op de 43e plek met ASML. Daarmee is Bitcoin dus groter dan ieder Nederlands bedrijf. Shell vindt zichzelf terug op de 159e plek, de Koninklijke Philips op 212 met $48 miljard en ING Groep NV op plek 305 met $33 miljard.

Bitcoin is nu al groter dan Paypal en Disney, op jacht naar MasterCard

Wil je meepraten over het nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC