Grootste Bitcoin miner Noord-Amerika schaft weer 10.000 nieuwe rigs aan

1105 totale weergaven

Marathon Patent Group heeft weer eens een contract gesloten met Bitmain. Ze schaffen 10.000 nieuwe Antminers aan om daarmee Bitcoin (BTC) te gaan minen. Daarmee zullen ze in juli 2021 ruim 2,5 EH/s in handen hebben.

Bitcoin miners

Marathon Patent Group timmert de laatste jaren hard aan de weg als miner. De nieuwe aankoop betreft de S-19 Pro ASIC’s van Bitmain. Naar verwachting gaan er nog 23.560 nieuwe rigs binnen komen, deels uit eerdere bestellingen. De 10.000 rigs die onlangs zijn aangeschaft, zullen pas in 2021 geleverd worden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als ze deze allemaal aanzetten, zullen ze (naar eigen zeggen) de grootste miner uit de regio zijn. De totale hashrate komt dan neer op 2,56 EH/s. Daarmee komen ze ook in de top 15 grootste miners ter wereld.

Grootste Bitcoin miner Noord-Amerika schaft weer 10.000 nieuwe rigs aan

Het bedrijf is genoteerd aan de NASDAQ. Ze zijn actief in Quebec in Canada. Met de aanschaf van 10.000 nieuwe Antminers verwachten ze de komende maanden enorm te kunnen opschalen. In het persbericht delen ze een voorspelling waarin ze uit gaan dat ze in juli 2021 de 2,56 EH/s hopen behalen.

De totale rekenkracht van het Bitcoin netwerk staat momenteel om en nabij de 130 EH/s. Daarmee wil Marathon dus bijna 2% van de rekenkracht in handen hebben. De grootste mining pool van het moment is F2Pool, met 15% van de rekenkracht. De hashrate fluctueert echter constant. Het is een levend getal dat er over een jaar heel anders uit kan zien.

Op de website laat het bedrijf met enkele foto’s zien hoe massaal zo’n mining farm is.

Grootste Bitcoin miner Noord-Amerika schaft weer 10.000 nieuwe rigs aan

Rekenkracht

Elke miner die ze hebben besteld is goed voor 110 TH/s. Met de investering schroeven ze hun hashrate dus met wel 1,10 EH/s op. Momenteel hebben ze al 2.560 miners aan staan (zie bovenstaande foto).

In augustus bestelden ze ook al 10.500 nieuwe rigs bij Bitmain. Tel daar de 10.000 miners uit de nieuwe bestelling bij op, en zo hoopt Marathon de komende maanden het totaal op 23.560 rigs te brengen.

Vanaf 2021 zal het bedrijf de volgende zendingen van S19 Pro miners vanuit China ontvangen:

Investeringen

Een van de redenen van deze investering is de stijgende prijs van Bitcoin. Naast dat het per geminede Bitcoin meer winst oplevert, geeft het de investeerders ook vertrouwen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Volgens ons creëert deze investering een waarde voor onze aandeelhouders. De stijging van de prijs van Bitcoin heeft daarbij ons vertrouwen in de plannen om door te groeien vergroot.”[/penci_blockquote]

Eind augustus kondigde Marathon ook al de aankoop van Fastblock Mining aan. Als gevolg van deze deal zouden ze daardoor de kostprijs van het minen van Bitcoin kunnen halveren. Van een overeenkomst is het echter nooit gekomen. In september werd duidelijk dat de partijen het niet eens konden worden over een lange termijn contract voor de benodigde elektriciteit.

Eerder deze maand startten ze nog een nieuwe joint venture met energiebedrijf Beowulf Energy om zo alsnog goedkoper te kunnen gaan minen.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom eens gezellig langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCmining