Bitcoin miner fabrikant Canaan aangeklaagd voor misleiden aandeelhouders

994 totale weergaven

Een aandeelhouder van bitcoin mining hardware maker Canaan klaagt het bedrijf aan voor het overtreden van de Amerikaanse effectenwetgeving.

Bitcoin mining fabrikant Canaan

Het beklag is op 4 maart bij de Amerikaanse rechtbank voor het district Oregon ingediend. De aandeelhouder beweert dat het Chinese bedrijf investeerders misleidde over de financiële gezondheid en operationele status.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het ging om de periode dat Canaan bezig was met het indienen van het verzoek voor de beursgang bij de Securities and Exchange Commission (SEC ). Naast Canaan benoemt de rechtszaak ook de financieel adviseurs van het bedrijf als gedaagde.

Hieronder vallen Galaxy Digital, China Renaissance Securities, Huatai Financial Holdings, CMB International Capital en anderen. Credit Suisse, een van de lead-underwriters, viel enkele dagen voor de beursgang af.

Het is Phillippe Lemieux die aan de bel trekt met deze rechtszaak. Hij verklaart dat hij op 12 februari aandelen van de bitcoin miner fabrikant kocht voor $8,50 per stuk. Dit is de hoogste stand ooit. Op dit moment is de prijs gedaald tot $4.66.

In de klacht beweerde Lemieux dat Canaan ten onrechte een aankoopovereenkomst van $150 miljoen met een bepaalde partij publiceerde. Volgens hem was dit te bestempelen als een misleidende ‘strategische samenwerking’.

De voorzitter van het andere bedrijf, Hangzhou Granshores Weichaeng Technology, had namelijk al 9,7% van de aandelen van Canaan in bezit.

Misleiden van aandeelhouders

De klacht beweerde verder ook dat Canaan vlak voor de beursgang enkele distributeurs van zijn website verwijderde. Hij beweerde ook dat enkele van de genoemde klanten van het bedrijf waarschijnlijk helemaal niet in de bitcoin mining sector werken.

Verder is het ook opmerkelijk de klacht een blogpost van 20 februari van Marcus Aurelius Value citeert. Hierin wordt gesteld dat “we are short Canaan (NASDAQ: CAN)”.

Nu is er dus een class-action rechstzaak gaande. Dat betekent dat het mogelijk is dat het om een grote groep mensen gaat die collectief een vordering bij de rechter brengen.

Canaan is gevestigd in Hangzhou, China. Afgelopen november kwam het op de Nasdaq nadat het bij de beursgang $90 miljoen ophaalde. De koers van de CAN aandelen waren niet profitabel, totdat ze op 12 februari vanuit het niets met meer dan 80% was gestegen.

Bron: TheBlock

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCCanaan