Bitcoin miner fabrikant Ebang doet verzoek voor beursgang op Nasdaq

988 totale weergaven

Ebang wil de beursvloer op. De fabrikant van ASIC chips en Bitcoin miners uit China heeft een verzoek gedaan voor een beursgang. Het bedrijf uit Hangzhou wil daarmee concurrenten Canaan en Bitmain achterna. Zij zijn bezig (geweest) met soortgelijke procedures bij de Amerikaanse Nasdaq.

Bitcoin mining

De Bitcoin mining industrie is de laatste jaren enorm competitief geworden. Het derde grootste Chinese mining bedrijf willen nu dus een Initial Public Offering (IPO) doen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op 4 december presenteerde Ebang hun plannen voor de toekomst. Het nieuws is bevestigd door een van de partners van Linkvc, een durfkapitaalverstrekker. Zhang Li deelde op Weibo details over dit verzoek. Hij eindigt met: “Go, go, mining industrie uit China!”

Het is niet nieuw dat een bedrijf uit China naar Amerika trekt. Onder de naam NASDAQ: CAN zijn de aandelen van Canaan al te vinden bij de Amerikaans beurs. Ook Bitmain maakte in oktober al bekend dat het een vertrouwelijk verzoek heeft ingediend voor een soortgelijke beursgang in de Verenigde Staten.

Ebang is in 2010 opgericht en het heeft zo’n 9,2% van het wereldwijde aandeel van mining industrie in handen. Destijds begonnen ze met de ontwikkeling van hardware producten voor de telecommunicatie industrie.

Later kwamen ze met hun Ebit miners, warmee ze de bitcoin markt betraden. Met deze miners konden ze de concurrentie aangaan met Bitmain (Antminer) en Canaan (Avalon).

Bitcoin kopen? Neem eens een kijkje bij Bitvavo!

Beursgang Ebang

Eerder zocht Ebang hun heil al in Hong Kong voor een IPO. In juni dit jaar kregen ze nul op rekest. Destijds zou het gaan om een bedrag van $400 miljoen. Hoe hoog het beoogde bedrag deze keer is, is vooralsnog onbekend.

Volgens het eerdere verzoek in Hong Kong maakte het bedrijf in derde kwartaal van vorig jaar enorme verliezen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Wij ervoeren een significante afname van de winst in de drie maanden tot september 2018, vergeleken met de drie maanden die vooraf gingen aan juni 2018.”[/penci_blockquote]

Mede hierdoor moest Ebang hun gewenste bedrag voor de beursgang in Hong Kong verlagen naar de $400.000. In augustus meldde Reuters nog dat het plan in eerste instantie was om $1 miljard op te halen. De cryptowinter is ook mining bedrijven niet in de koude kleren gaan zitten.

In november maakte Canaan overigens de details vrij over hun eigen beursgang. Nadat zij ook bij Hong Kong en Sjanghai werden afgewezen, hebben ze wel een bedrag van $90.000 opgehaald. Zij wilden ook zo’n $400.000 ophalen, maar dit is ze dus niet gelukt. Het is zaak voor Ebang om dit beter te doen.

Bron: Bitcoin.com