Noren gebruiken overbodig gas om Bitcoin te verdienen

972 totale weergaven

Het beursgenoteerde Noorse bedrijf Equinor gaat zich bezig houden met het minen van Bitcoin. Ze kunnen daardoor enorm aan kosten besparen door minder gas af te fakkelen en het in te zetten voor mining. Dat blijkt uit screenshots van het intranet van Equinor die in bezit zijn gekomen van Arcane Research Friday.

Bitcoin mining met gas

Door een nieuwe samenwerking implementeert het bedrijf de techniek van Crusoe Energy Systems om flare gas te verminderen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het affakkelen is het verbranden van gassen die vrijkomen bij de gaswinning. Deze zogenaamde “dry gasses” kunnen worden hergebruikt als raffinage-brandstof, maar bij een teveel aan gas en bij een overschot op de markt kan een raffinaderij of boorplatform besluiten het gas ter plekke te verbranden.

Dat is nogal zonde, niet?

Bron:

Noren gebruiken overbodig gas om Bitcoin te verdienen

Equinor heeft een nieuwe toepassing gevonden voor dit overschot aan gas. Ze gaan het op locatie omzetten in elektriciteit. En hiermee kunnen ze vervolgens Bitcoin minen. Daarnaast voorkomen ze ook nog het zomaar in de atmosfeer terecht komt. Naar verluidt start Equinor dit initiatief op het olieveld Bakken in North Dakota.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Historisch gezien waren de opties binnen de industrie om het affakkelen te verminderen beperkt tot dure maatregelen, zoals de ontwikkeling van nieuwe infrastructuur of het stilleggen van de productie.”[/penci_blockquote]

Maar met de oplossing die Crusoe biedt, kan door middel van het digital ‘Bitcoin’ flaring een win-win situatie worden gecreëerd.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Het minen van cryptocurrency’s vereist veel elektriciteit om computers van stroom te voorzien, terwijl bij het flaren waardevolle resources worden verspild en we ook nog eens veel uitstoten.”[/penci_blockquote]

Lionel Ribeiro, manager duurzaamheid van de Global Unconventionals bij Equinor vertelt dat deze twee behoeften bij elkaar komen, zonder dat het (veel) extra kosten met zich mee brengt.

Bundelen van behoeften

In december 2019 kondigde Crusoe $70 miljoen aan financiering aan voor uitbreiding van zijn innovatieve oplossingen voor het affakkelen. Equinor is een staatsmultinational gevestigd in Noorwegen. Het is het 11e grootste olie- en gasbedrijf ter wereld.

Het is overigens geen nieuw idee. In het verleden hebben we meerdere keren bericht over deze innovatieve ontwikkeling in Noord-Amerika. Aan het einde van het jaar zouden er al 70-80 locaties operationeel moeten zijn.

Lees hierover meer in een eerder artikel waarin het Ohmm Datacenter is uitgelegd. Dit is een partij die speciale units ontwikkelt waarmee je met overbodig gas Bitcoin kunt minen. Er zijn meerdere van dit soort initiatieven. Bekende namen naast Crusoe Energy zijn Upstream Data uit Canada en DJ Bitwreck in Texas.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCmining