Bitcoin mining bedrijf Hut8: 29% minder BTC in het laatje door halving

841 totale weergaven

Bitcoin mining bedrijf Hut 8 publiceerde gisteren in een rapport de cijfers over het tweede kwartaal. Conclusie: door de halving kwam er minder Bitcoin in het laatje.

Hut 8 is mede opgericht door de Nederlander Marc van der Chijs, die geregeld te gast is bij Hup Bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De beursgenoteerde Canadese firma rapporteerde een flinke daling aan inkomsten. Maar door de stijging van de Bitcoin (BTC) prijs, konden ze toch groene cijfers overleggen.

Mining in Canada

Hut8 is beursgenoteerd op de Toronto Stock Exchange (TSE). Daarom zijn ze genoodzaakt om de resultaten van hun activiteiten met het publiek te delen. In het afgelopen kwartaal hebben ze 795 BTC gemined. Dat getal ligt 29% lager dan in het eerste kwartaal.

In Q1 van dit kalenderjaar wisten ze nog 1.116 BTC bij elkaar te minen. De omzet van het bedrijf daalde door deze daling tot $7 miljoen.

Heel verwonderlijk is deze daling niet. Op 11 mei ging de block subsidy door de helft. Door de halving, die in block 630.000 plaats vond, ging de blokbeloning van 12,5 BTC naar 6,25 BTC. Daardoor kregen miners voor exact hetzelfde werk maar de helft van de vergoeding (de transactiekosten buiten beschouwing gelaten).

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“De moeilijkheidsgraad van het minen nam na de halving met 15% af, maar keerde snel terug naar het niveau van voor de halving. Dit resulteerde in een uitdaging voor veel bitcoin miners, omdat ze de blokbeloning met 50% zagen dalen, terwijl de moeilijkheidsgraad vergelijkbaar bleef. Het betekende dat de omzet met bijna 50% daalde voor iedere miner, en dus ook voor Hut 8.”[/penci_blockquote]

Bitcoin op de balans

Ondanks een brutoverlies van $4,84 miljoen voor Q2, rapporteerde Hut 8 wel een nettowinst van $2,12 miljoen. Dit heeft er mee te maken dat het bezit aan Bitcoin $7,11 miljoen meer waard werd. Hut 8 heeft in totaal 2.954 BTC op hun balans staan.

Aan het begin van het kwartaal kostte één BTC nog ‘maar’ $6.400, terwijl de koers momenteel bijna in waarde is verdubbeld ($11.700).

Aan het begin van Q2 was de koers net aan het opkrabbelen uit de flashcrash naar $3.850. In het kwartaal is de Bitcoin die ze in bezit hadden dus flink in waarde gestegen.

Kwartaalcijfers Hut8. Let op: er wordt gerekend met Canadese dollars.

Bitcoin mining bedrijf Hut8: 29% minder BTC in het laatje door halving

Het bedrijf haalde ook nog $6,28 miljoen aan investeringen op. De public offering werd tegen het einde van het kwartaal gesloten. Het management laat weten dat het extra kapitaal is opgehaald om de bestaande mining apparatuur te kunnen upgraden.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Deze upgrade is een grote stap in de richting van het moderniseren van de apparatuur van Hut8 en het vergroten van de algehele efficiëntie van onze activiteiten.”[/penci_blockquote]

Schaarste in perspectief

Al deze getallen zetten het nieuws van eerder deze week in een ander perspectief. Het beursgenoteerde bedrijf MicroStrategy maakte namelijk bekend dat het ruim 22.000 BTC heeft opgekocht om ze aan hun kasreserves toe te voegen. En Hut8 heeft in het hele kwartaal maar 795 BTC weten te minen.

In het hele kwartaal is er 81.000 nieuwe Bitcoin in omloop gebracht, met 6,25 BTC per block, iedere ~10 minuten. Microstrategy heeft dus met hun aankoop alle nieuwe Bitcoin die er in één maand in omloop is gekomen opgekocht. En tegelijk is te stellen dat Hut8 zo’n 0.98% van de nieuwe supply uit het kwartaal heeft weten te minen.

Heb je vragen over het nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chat en praat gezellig mee!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCmining