Bitcoin koers op naar hoogste punt in 12 maanden, meer waard dan Netflix

906 totale weergaven

Het zal niemand ontgaan zijn dat de Bitcoin (BTC) koers door de $12.000 is gebroken. Afgelopen nacht is de prijs van $11.750 naar $12.068 geschoten.

Vorige week sloot de koers nog op $11.683, waardoor er nu sprake van procentueel de beste weeksluiting sinds 28 januari 2018.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar om het hoogste punt van de afgelopen 12 maanden te bereiken, moet de koers door $12.325 heen. Het niveau $12.000 gold als een zeer stevige ‘oude’ weerstand, weet de koers naar $14.000 te geraken?

Bitcoin (BTC) marktwaarde

De totale marktwaarde van Bitcoin is momenteel nu ruim 221 miljard dollar volgens Coingecko. Daarmee passeert de grootste cryptomunt nu een bekende naam als Netflix.

De huidige stand komt nog (lang) in de buurt van eind 2017, toen Bitcoin ruim 300 miljoen dollar waard was. Weet Bitcoin weer een nieuw all-time high, dan passeert het daarmee giganten zoals JP Morgan en Mastercard.

Volgens Decrypt is het des te knapper dat Bitcoin in relatief korte tijd (11 jaar) zoveel waard is geworden. Kijken we naar andere assets en indexen, dan is Bitcoin nog steeds een ‘kleintje’.

Zo heeft het fysieke goud op de markt een totale waarde van ruim 3.000 miljard dollar.

Marktsentiment

Pakken we de Fear & Greed index van Alternative.me erbij, dan slaat de meter nog steeds uit naar ‘Greed’. Sinds 26 juli is het marktsentiment namelijk omgeslagen van ‘angst’ naar ‘hebzucht’.

Het is een samengestelde index om het marktsentiment te ‘meten’. De index neemt de volgende variabelen mee: koersschommelingen (volatiliteit), handelsvolume, marktdominantie bitcoin en marktsentiment (Google Trends, sociale media, onderzoeken).

Hou er echter altijd rekening mee: zodra beleggers te hebzuchtig worden, hangt er een correctie – en consolidatiefase in de lucht.

Bitcoin koers op naar hoogste punt in 12 maanden, meer waard dan Netflix

Een analist als Josh Rager ziet voorlopig geen wolkje aan de lucht. Bitcoin had de hoogste weeksluiting van de afgelopen 2,5 jaar.

Hij verwacht dat de koers voorlopig nog blijft door stijgen.

Deze ochtend ziet analist John van Meer genoeg redenen om rekening te houden met $14.000 voor de komende week.

Goed om te weten: technische analyse is een pseudo-wetenschap. Analisten kunnen een koers niet voorspellen, hou daar altijd rekening mee. De markt doet wat hij wilt.

Reclamecampagne Grayscale

Ook Grayscale, uitbater van een Bitcoin trust GBTC, rolt deze week een uitgebreide advertentiecampagne uit. Uiteraard bedoeld om nog meer pre-coiners naar Bitcoin te lokken om daarin te investeren.

Het zijn niet de minste kanalen waar de vermogensbeheerder gaat adverteren.

Nu cash (continu) minder waard wordt, zoeken bedrijven en particulieren in edelmetalen en cryptovaluta een vluchthaven. Zoals bekend drukt COVID-19 stevig op de schouders van overheden wereldwijd. Centrale banken drukken geld bij om de economie te redden.

Ondertussen is er al sprake van een forse economische krimp in de VS en de eurozone. De rek lijkt eruit bij de aandelen, waarna beleggers op zoek gaan naar andere assets voor hun cash.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...