Rekenkracht bitcoin (BTC) blijft groeien: 69 triljoen hashes per seconde

753 totale weergaven

Het Duitse bitcoin mining bedrijf Northern Bitcoin koopt bijna 5.000 ASIC miners van Bitmain en Canaan Creative. Dat maakt het bedrijf bekend via een persbericht.

Northern zit met het hoofdkantoor in Frankfurt, maar heeft de mining rigs in Noorwegen staan. Ze willen het vermogen van hun hardware verdubbelen. Op dit moment leveren zij 55 petahashes per seconde aan het netwerk van bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Groene energie

Northern Bitcoin wil een slag slaan op het gebied van groene energie. De industrie rondom het delven van bitcoin lijkt zich steeds meer te richten op duurzame energiebronnen. 74% van de kracht van het bitcoin netwerk komt voort uit duurzame bronnen.

De ambitie is duidelijk: Moritz F. Jäger, CTO bij Northern, laat in het persbericht weten dat zijn bedrijf de ambitie heeft de komende jaren een leidende rol te pakken in de blockchain industrie.

Bitcoin mining

Het netwerk van bitcoin kende een nieuw record op het gebied van computerkracht: 69 triljoen hashes per seconde. Naar sommige schattingen zijn er 7 triljoen zandkorrels op aarde. Elke seconde voert het netwerk van bitcoin dus ~10 keer zoveel hashes uit.

Dat is een flink aantal. Bitcoin is het sterkste computernetwerk op aarde, deze onvoorstelbare cijfers geven dat mooi weer.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsminingnetwerk

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...