Bitcoin prijs in 2019 beïnvloed door nieuws over China, Libra, Trump en Bakkt?

815 totale weergaven

Buy the rumour, sell the news. Het is een bekende term uit de wereld van crypto en Bitcoin. Het afgelopen jaar zijn er echter verschillende momenten geweest waarbij het nieuws zorgde voor prijsstijgingen.

De prijs van Bitcoin steeg van $3.700 naar de ~$14.000, en als we terugkijken zien we een aantal grote gebeurtenissen die voor de prijs fluctuaties zorgden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin in het nieuws

De eerste grote sprong van Bitcoin in 2019 was op 2 april, toen de prijs met 17% in een dag steeg. De pump leek te komen door een eigenaardige reden. Er was namelijk een mysterieuze order van 20.000 BTC, ter waarde van $100 miljoen, bij verschillende beurzen.

Het nieuws kwam ongeveer gelijk met de perikelen rondom de Libra. Het kan goed zijn dat het project van Facebook een nieuwe groep mensen introduceerde in de wereld van de digitale activa.

Waar de Libra er voor zorgde dat Bitcoin zich kon presenteren, zorgde Donald Trump voor negatief nieuws. De Amerikaanse president tweette op 12 juli dat hij niets zag in de grootste cryptocurrency van de wereld. De prijs daalde direct onder de $10.000.

?lang=en

Bakkt en China

Halverwege september was het Bakkt wat zorgde voor opschudding. De prijs van Bitcoin daalde ineens naar de $7.700 toen de deuren van het handelsplatform werden geopend. Er waren hoge verwachtingen van deze dag, maar toen de handel tegen bleek te vallen én BTC uit de beruchte descending triangle ‘donderde’, knalde de koers duizenden euro’s omlaag.

Het laatste kwartaal van het jaar werd gedomineerd door China. President Xi Jingping maakte duidelijk dat de belangrijkste focus van het land op blockchain komt te liggen. Daarmee verklaarde het indirect de oorlog aan cryptocurrencies.

Initieel zorgde het nieuws over pro-blockchain beleid voor een flinke prijsstijging op 25 oktober, maar toen de negatieve houding tegenover cryptobeurzen naar buiten kwam maakte de prijs een duikvlucht omlaag.

Bitcoin prijs in 2019 beïnvloed door nieuws over China, Libra, Trump en Bakkt?

Bitcoin in 2020

De Libra, Bakkt, het pro-blockchain en anti-crypto beleid van China en Donald Trump: het zijn allemaal voorbeelden van dingen die de prijs van Bitcoin in 2019 beïnvloeden. Was er een causaliteit tussen dit nieuws en de prijs van Bitcoin, of is dit slechts ’toeval’? Of was dit nieuws slechts een trigger of katalysator?

Ook in het nieuwe kalenderjaar lijkt deze trend zich door te zetten. De drone-aanval van de Verenigde Staten op Qasem Soleimani resulteerde in een prijsstijging van Bitcoin.

De Iraanse vergelding, een paar dagen later, zorgde er voor dat Bitcoin voor het eerst sinds november 2019 weer boven de $8.500 kwam.

Kom gezellig langs in onze Telegram chat en praat mee over al het nieuws.

Bron: AMBcrypto

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC