4 interessante nieuwtjes uit de wereld van Bitcoin (BTC)

848 totale weergaven

We hebben vier nieuwtjes voor je verzameld over bitcoin. In dit artikel komen onder andere de koers en de circulating supply van BTC aan bod. Verder luisteren we naar een speech van Antonopoulos en pakken we er een tweet bij van een oud ontwikkelaar van Bitcoin over de ‘quantum computing’.

1. Prijs Bitcoin (BTC)

We beginnen deze ochtendupdate uiteraard weer met de prijs van Bitcoin. Deze staat op moment van schrijven op $8.425. Dat is 1,08% lager dan gisteren op hetzelfde moment.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Huisanalist Stef van Altcoinbase zag in zijn analise gisteren dat we moeten opletten voor de support op $7.500. De resistance van de befaamde descending triangle stata nog steeeds rond de $9.000.

4 interessante nieuwtjes uit de wereld van Bitcoin (BTC)

2. Supply richting 86%

De totale hoeveelheid Bitcoin die zijn vrijgegeven gaat alweer richting de 86%. In de afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 17.953.462 BTC uitgedeeld aan de mensen die bij hebben gedragen aan de veiligheid van het netwerk.

Met de naderende halvering, wordt de komst van nieuwe BTC’s steeds schaarser. Dan worden er elk block slechts 6,25 nieuwe BTC op de markt gebracht (elke 10 minuten) in plaats van 12,5 BTC.

Naar verwachting wordt de allerlaatste Bitcoin ergens in 2140 gemined. Het duurt dus nog meer dan 120 jaar om de laatste 14% BTC’s op de markt te brengen. We hebben het dan over 3.046.538 munten. Heb jij al genoeg van deze schaarse munten in jouw portfolio?

4 interessante nieuwtjes uit de wereld van Bitcoin (BTC)

3. Antonopoulos over Bitcoin

Bitcoinspartaan Andreas Antonopoulos heeft zich weer eens positief uitgelaten over Bitcoin. In zijn laatste ‘optreden’ vertelde hij over de bankensector die door bitcoin gaat worden vernietigd.

Hij beargumenteert dat bitcoin de perfecte tool is tegen ’the surveillance-banking cartel’. Het maakt volgens hem niet uit wat banken ook gaan proberen: bitcoin kan niet gestopt gaan worden. Hierdoor staat bitcoin fundamenteel gezien gelijk aan financiele vrijheid.

De ‘Anti-Money Laundering’ (AML) is door het financiële kartel de wereld in geroepen om elke transactie te kunnen identificeren en linken aan een verzender en ontvanger.

De Financial Action Task Force wil dat dit ook op crypto van toepassing gaat zijn. Antonopoulos zegt daat het volgende over: “Alle banken zijn veranderd in surveillerende organisaties.”

“De banken zijn de moderne politieagent geworden”, vervolgt hij. “Daarmee hebben ze zichzelf in een ‘gouden kooi’ genesteld. Deze is gemaakt van goudstaven omdat dat de deal was, een soort tegenprestatie.”

“In ruil voor bewaren voor deze staven, krijgen de banken de mogelijkheid om weg te komen met criminele activiteiten waarvoor ze nooit worden gestraft.” Ironisch genoeg kwam deze ochtend naar buiten dat de ABN Amro onderzocht wordt voor het witwassen van geld.

Kort gezegd: Bitcoin fixes this.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“We have the freedom, we have sovereignty, we have monetary independence, we have control of our own money and we have monetary policies that we can choose.”[/penci_blockquote]

4. Bitcoin en quantum computers

De afgelopen dagen is er veel te doen geweest over quantum computers en de monopolie die Google daarin schijnt te creëren. Ook in onze Telegram chat is het onderwerp van gesprek. Een quantum computer kan mogelijk de cryptografie (dus daarmee bitcoin) kraken.

Een bericht op de website van NASA claimde dat Google de ‘quantum supremacy’ had bereikt.Google claimt dat het in 3 minuten en 20 seconden een bereking kan oplossen, waar de normale Summit suppercomputer 10.000 jaar over zou doen. Is dit een gevaar voor bitcoin?

Volgens oud Bitcoin Core ontwikkelaar Peter Todd hoeven we ons nog niet druk te maken.

Het lijkt er dus op dat het nieuws veel groter gemaakt wordt, dan dat het daadwerkelijk is. Het is een ‘primitieve manier van quantum computing’ en ‘we weten niet of het mogelijk is om deze computers op te schalen.’

Eerder deze maand maakte de National Security Agency (NSA) uit Amerika bekend dat ze onderzoek deden naar een quantum-resistant cryptografie.

Wat denk jij? Praat mee in onze discussiegroep op Telegram en verlicht ons met jouw inzichten.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC