Chinese bank wil $3 miljard aan digitale effecten inwisselen voor Bitcoin

900 totale weergaven

Je kunt vanaf vandaag bij de China Construction Bank (CCB) in digitale effecten handelen met Bitcoin (BTC).

Zodra het model aanslaat, komen er ook andere digitale aandelen of obligaties die zijn in te wisselen voor Bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin en obligaties

CCB uit Beijing is de tweede grootste bank van de wereld. Ze werken samen met fintech bedrijf Fusang om obligaties te kopen, die op de blockchain zijn uitgebracht. Je zou het kunnen zien als een soort STO, een security token offering.

Een obligatie is een verhandelbaar schuldbewijs voor een lening die door een overheid, een onderneming of een instelling is aangegaan. Op zich is dit al groot nieuws, maar het houdt hier niet bij op.

Volgens de South China Morning Post biedt de bank $3 miljard aan digitale obligaties aan, die zijn te verhandelen tegen dollars, maar ook tegen BTC. Blijkbaar wil de bank zo een vermogen in Bitcoin gaan vergaren.

Zoals bekend ging deze week de prijs door de $16.000 grens. Het is pas 12 dagen voorgekomen dat de prijsn boven dit prijsniveau zat.

De Fusang Exchange is een digitale beurs met een vergunning van de financiële toezichthouder in Labuan, een gebied in Maleisië. De handel in de obligaties begint vandaag.

Kloof met traditionele wereld

Felix Feng Qi, werkzaam voor Fusang, vertelt dat dit “de kloof tussen fintech en de bredere financiële markten verkleint”.

De combinatie van Bitcoin, STO’s en obligaties is niet gangbaar in de traditionele financiële wereld.

De digitale obligaties komen in de vorm van depositocertificaten, ook wel depositobewijs genoemd. Dat zijn verhandelbare schuldbewijzen met een korte looptijd.

Volgens de aanbieders zitten er voordelen aan deze manier van beleggen. omdat er bijvoorbeeld minder tussenpersonen bij betrokken zijn.

Dat Bitcoin onderdeel is van het handelspaar is een positieve ontwikkeling. Maar het creëren van digitale effecten in ruil voor bitcoin is een geheel andere business dan op een spotmarkt BTC kopen en het voor de lange termijn opslaan.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chat!

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCChina