Nog geen duidelijkheid over de 200.000 Bitcoin (BTC) van OKEx

813 totale weergaven

Klanten van de beurs OKEx moeten nog even geduld moeten hebben. Er is namelijk nog steeds geen duidelijkheid wanneer de exchange de opnames van Bitcoin en andere cryptovaluta kan hervatten. Wel is er iets meer bekend over de zaak in het algemeen.

OKEx in de problemen

Gisteren werd duidelijk dat de Bitcoin beurs de opnames van klanten niet kon voltooien. Een belangrijke pion van het platform moest zich melden bij de lokale autoriteiten. Dit was de persoon met de private key die in het proces van opnames essentieel is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nu, een dag later, is er iets meer duidelijk over deze zaak. Het gerucht dat het gaat over oprichter Star Xu is inmiddels bevestigd. Decrypt noemt hem zelfs bij zijn volle naam: Xu Mingxing. Hij moest meewerken aan een politieonderzoek. Er gaan nu ook verhalen dat hij enkele weken geleden al was opgepakt.

Xu is de persoon met de private keys tot een heleboel Bitcoin van klanten. Glassnode heeft in kaart gebracht dat het gaat over 200.000 BTC. Dat komt neer op 1,1% van alle Bitcoin die momenteel in omloop is. Dat maakt het des te bijzonderder dat één persoon (op dit moment in hun opgezette constructie) verantwoordelijk is voor het bewaren en versturen van $2,4 miljard.

Grote Bitcoin opnames

Het klopte het niet dat er grote hoeveelheden Bitcoin vanuit de wallet van OKEx naar Binance zijn gestuurd. Naast dat de CEO van OKEx dit al tweette, is het ook bevestigd een medewerker van analysebedrijf Chainalysis.

Ook is bekend dat er vlak voor de stop van opnames een aantal bijzonder grote opnames zijn gedaan. Onderstaande twee laat dit mooi zien: de oranje lijntjes houden plots op nadat er twee grote spikes plaats vonden.

In een bericht laat de beurs wel weten dat de Bitcoin en cryptovaluta van alle klanten wel veilig zijn. Ze zeggen dat het juist door de strenge procedure komt dat ze het proces van opnames nu niet kunnen voortzetten.

Een woordvoerder van de wilde niets zeggen over de vereisten waar voor opnames aan moet worden voldaan, en of het praktisch gezien eventueel zou kunnen worden hervat zonder Xu.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”We kunnen geen informatie onthullen die het geld van onze gebruikers in gevaar zou kunnen brengen,”[/penci_blockquote]

Ze laten weten dat “de opnames van digitale activa direct zullen worden hervat zodra aan alle beveiligingsvereisten is voldaan”.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCOKEx